poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Chcete posilovat efektně a flexibilně? Pak potřebujete osy na cvičení

Osy na cvičení představují flexibilní prvek, protože na ně můžete naložit zátěž, kterou momentálně potřebujete. Existuje však mnoho typů. Jaké budou nejlepší pro vás?

 

Efektní osy na cvičení

Osy na cvičení jsou kovové tyče, které tvoří základ posilovací činky. Dají se na ně našroubovat kotouče, ovšem klidně s nimi lze cvičit samostatně. Zejména zpočátku cvičení si lidé vystačí s touto pomůckou. Proč by si to začátečníci měli vyzkoušet a nehrnout se hned do porážení vah? Pouze s tyčí si vyzkoušíte správný úchop a natrénujete správné provádění cviků. Pak můžete přidávat na hmotnosti s pomocí kotoučů. Podívejte se, jaké typy existují.

 

Osy na cvičení od Strongmann – výběr

Nejjednodušší je osy rozdělit podle délky a tvaru. Můžete mít krátké tyče o velikostech od 355 – 400 mm, na něž se dají naložit kotouče do 40 kg. Pomocí takové jednoruční tyče se skvěle posilují zádové a prsní svaly nebo bicepsy a tricepsy. Dlouhá tyč je obouruční osa, z níž lze sestavit velkou nakládací činku pro procvičení celého těla. 1190 m je skvělá pro cvičení ramen, bicepsu a tricepsu, délky 1520 mm nebo 1670 mm jsou skvělé pro trénink zad, prsou či stehen. Osy se však liší i prohnutím. Vedle klasické rovné linie tu jsou složitější variace, díky nimž můžete experimentovat s úchopem, cviky tak budete provádět efektivněji, a navíc samotné držení je i lepší, takže se vyvíjí menší tlak na zápěstí. Dále si můžete vybírat i z průměrů, nejvíce se využívají tyče s průměrem 30 mm. U úchopu rozhoduje i materiál, který by vám měl být příjemný, i když používáte rukavice. Běžně se používá zinkování či chromování, lze koupit osy i bez povrchové úpravy. U tyčí najdete i údaje o pevnosti v tahu, což udává, jak je možné osu zatížit, aby nepraskla. Čím je hodnota vyšší, tím je osa kvalitnější. Méně kvalitní osy mají pevnost v tahu 130 – 150 PSI, klasika 160 – 180 PSI a kvalita v podobě komerce 190 – 230 PSI. Mrkněte na osy na cvičení od Strongmann, které jsou precizní, kvalitní a hodí se jak do domácí posilky, tak i do profesionální výbavy.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.