poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Nářadí by doma být mělo

Obecně se rádi považujeme za národ kutilů a alespoň do jisté míry se s tím dá asi souhlasit. To však neplatí pouze o nás, ale i o obyvatelích jiných zemí, kde se kdysi budoval socialismus.

Ono tehdy totiž skoro nic nebylo a ledacos se muselo vylepšovat a opravovat svépomocí. Dnes nás sice už tento druh problémů trápit nemusí, nicméně chuť do domácích oprav pořád máme velkou.

 

S kvalitním vercajkem se dá ušetřit

Občasné opravy jsou potřebné v každé domácnosti. Vyjde to mnohem levněji než například vyhodit celou kuchyňskou linku kvůli jedněm upadlými dvířkům. A takových drobností se najde více než dost. Není potřeba jen něco opravovat, ale také i předělávat, případně vylepšovat. Kdybyste si kvůli tomu měli pokaždé zvát odborníka, tak neplatíte za nic jiného.

Kvalitní domácí práce je prostě k nezaplacení a díky nepřebernému množství internetových návodů, které jsou na celosvětové síti k dispozici jak v textové podobě, tak stále častěji ve formě videí, dokáží mnoho věcí zvládnout i lidé bez kutilského fištrónu a s minimem zkušeností. Jen to chce mít po ruce vhodné nářadí.

 

Co všechno je obvykle potřeba?

Základem je mít kladivo a kvalitní šroubováky. Ty je dobré vlastnit hned v několika velikostních verzích. Případně se dají nahradit vhodnými klíči a bity. Klíče je navíc možné využít třeba k utahování šroubů na kole. Žádnému správnému cyklistovi by tedy tento druh nářadí neměl v šuplíku chybět.

Nedílnou součástí ručního nářadí musí být i kombinované kleště. S jejich pomocí se dají dělat různé věci, třeba ohýbat plech, případně vytahovat hřeby či skoby ze stěn. Vzhledem k tomu, že kombinačky rovněž disponují i cvakací částí, je možné s jejich pomocí přerušit nejeden drát, případně kabel.

Pro práci s kabely jsou rovněž vhodné i krimpovací kleště. Ty se využívají kupříkladu k vytvoření spojení mezi konektorem a kabelem.

Důležité je, aby nářadí bylo dostatečně kvalitní a nemuselo se měnit každý rok. V tomto případě se rozhodně šetřit nevyplatí.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.