poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Jak vybrat běžecký pás do bytu

Běžecký pás je skvělou pomůckou pro zlepšení kondice. Je vhodnou náhražkou běhání venku pro každého, kdo venku z nějakého důvodu běhat nechce, nebo nemůže. Běhání na páse přináší i spoustu dalších výhod, které venku zkrátka nemáte.

Nicméně jeho výběr může být tvrdý oříšek, obzvlášť pro začátečníky, kteří netuší, co běhání vlastně vyžaduje. Proto se pojďme na ty nejdůležitější parametry při výběru podívat.

 

Běžecká plocha

Abyste měli možnost komfortního běhu a chůze, musíte dát pozor na velikost běžecké plochy, konkrétně na délku a na šířku. Pokud si pořídíte příliš krátký a úzký pás na běhání, běhání na něm bude velmi nepohodlné.

Budete se totiž muset stále hlídat, abyste se udrželi na běžecké ploše, kvůli čemuž vás může běhání rychle omrzet. Minimální vhodné rozměry běžecké plochy jsou 120x42 cm. Dá se však říct, že čím větší, tím lepší.

 

Odpružení

Při pravidelném běhání vás následkem tvrdých nárazů pravděpodobně brzy začnou bolet nohy. Abyste tomu zamezili, vyberte běžecký pás s kvalitním odpružením, který vaše klouby zatíží jen minimálně.

Pásy s lepším odpružením bývají dražší, nicméně ty levnější mají jako ochranu proti tvrdým nárazům pouze měkkou podložku, která není zcela účinná, takže investice se zde určitě vyplatí.

Zde by někdo mohl říct, že při běhání venku přece také v zemi žádné odpružení nemáte. To je sice pravda, avšak lidé, kteří pravidelně běhají venku, mají také většinou klouby ve velmi špatném stavu. To je problém, o kterém se obecně příliš neví, a lidé se tak domnívají, že takové běhání je velmi zdravé.

To sice samozřejmě na některé věci je, nicméně klouby skutečně devastuje. Při výběru pásu na to rozhodně myslete.

 

Motor

Co se týče motoru, máte dvě možnosti ve výběru běžeckého pásu. Můžete si pořídit buď motorový běžecký pás, nebo bezmotorový běžecký pás. Motorový pás vám s pohybem do jisté míry pomůže, takže je vhodný pro amatérské či začínající běžce.

Oproti tomu pás bez motoru poháníte jen a pouze svou vlastní silou, takže běh na něm je značně náročnější. Bezmotorový běžecký pás je vhodný spíše pro pokročilejší sportovce.

 

Sklon

Možnost měnit sklon nabízejí již téměř všechny běžecké pásy, ať už manuálně či motorově. Volit však můžete to, jak velký sklon bude pás schopný vytvořit. Běžnýběžecký pás do bytu obvykle umožňuje sklon do cca 20 %.

Vždy si ověřte, jaký sklon daný běžecký pás umožňuje, aby vám dostačoval a vyhovoval. Pomocí sklonu můžete simulovat běh do různě prudkého kopce, čímž si můžete obtížnost běhu přizpůsobit ještě více.

 

Ovládání

Ačkoliv tento parametr se může zdát jako poměrně nedůležitý, i vhodné ovládání pásu vám může běhání učinit mnohem jednodušším a příjemnějším. Levnější varianty pásů jsou obvykle ovladatelné manuálně, což je samozřejmě dostačující, nicméně pro někoho to může být otravné.

Dražší běžecké pásy mají obvykle displej, nebo alespoň různá tlačítka a rukojetě, pomocí kterých můžete měnit sklon, program a další. Takové ovládání je mnohem pohodlnější, avšak obvykle jsou s ním pásy dražší.

 

Nejmodernější běžecké pásy umožňují dokonce propojení s dalšími zařízeními – mobilem, tabletem apod.

 

Skládání

Některé běžecké pásy umožňují snadné sklopení běžecké plochy a následné případné přesunutí jinam. Pás s touto funkcí byste měli volit v případě, že nemáte doma místa zrovna na rozdávání a každý kousek prostoru je vám drahý. Koneckonců, takový běžecký pás není zrovna malá věcička.

 

Servis a záruční doba

Běžecký pás samozřejmě nevydrží věčně a sem tam se může stát, že bude mít nějakou poruchu. Proto je dobré vybrat běžecký pás od firmy, která umožňuje případný servis a výměnu dílů. Vyhnete se tak zbytečnému převážení či přenášení pásu někam na reklamaci. 

Zaujala vás možnost kdykoliv si zaběhat přímo v bytě? Pak doporučujeme běžecké pásy české značky Lifefit, které najdete zde.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.