poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Nepodceňujte projevy deprese. Může se objevit i u vás

Deprese je duševní porucha, která vyžaduje odbornou léčbu. Velice nebezpečné jsou zejména dopady tohoto stavu na každodenní život. Ten je náhle narušen. Lidé trpící depresí pociťují smutek až sklíčenost, který nemusí mít žádnou konkrétní příčinu. Zničehonic se jejich život zdá být nedůležitý, tito lidé jsou bez energie a problémy jim mohou dělat i ty nejjednodušší aktivity. Cíle, které byly pro tuto osobu důležité, najednou nemají žádný význam.

 

Léčba začíná pozdě

Někteří lidé trpí depresí, aniž by si to uvědomovali. Když se dostanou do rukou odborníka, může být už bohužel velmi rozvinutá, a o to těžší je dát vše zase do pořádku. Lidé si představují, že deprese se ihned projevuje velice nápadně. Pravdou ale je, že než se rozvine, trvá to klidně i celé roky. Depresi léčí psychiatr, takže spousta lidí se obává toho, jak na ně bude pohlížet okolí, kdyby se tuto skutečnost dozvědělo.

 

Příznaky deprese

Prvním příznakem mohou být poruchy spánku. Nemusí to nutně znamenat, že máte problém usnout, ale že se budíte velmi brzy ráno nebo i v průběhu noci. Proto se i přes den cítíte velmi unavení. Když to jde, prospíte klidně i půl dne. Spánek se může stát i jakýmsi únikem z reality. Únava je obecně dalším důležitým příznakem deprese – a nemá nic společného s fyzickou aktivitou. Nejhorší jsou pro postižnou osobu rána, protože ho čeká tíha nadcházejícího dne. Večer už se cítí o něco lépe. Příčiny mohou být různé, od osobních po profesní, například vyhoření v práci.

 

Profesní život

Pokles aktivity v profesním životě se projevuje až jako poslední, protože postižené osoby jsou vystaveni velkému tlaku od rodiny či přátel. Tento tlak spočívá v tom, že postiženého ujišťují o důležitosti udržet si své zaměstnání a neztratit příjem. Právě myšlenka na to, co by bylo, kdyby pacient přišel o práci, je pro něj tím hlavním motivem, který mu dodává sílu vstát a jít do práce. Poté, co osoba přijde z práce, půjde si pravděpodobně ihned lehnout.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.