poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Díky jakým sportům rychle zhubnete?

Každý rok řeší s příchodem léta mnoho lidí tu stejnou otázku. Jak co nejrychleji zhubnout do plavek? Tentokrát bylo toto téma navíc umocněné tím, že před létem byla kvůli koronaviru zavřená fitness centra a další sportoviště. Možností, jak pracovat na své postavě, tak ubylo.


Hubnutí jako věčné téma

Hubnutí je světovým fenoménem. Napsáno o něm byla spousta knih i článků, populární jsou i televizní pořady, kde se jednotliví soutěžící pod dohledem odborníků snaží se svou váhou něco udělat. Příkladem jednoho takového pořadu o hubnutí byli Tlouštíci na televizi Prima, kde mělo osm soutěžících k dispozici výživové specialisty a fitness trenéry, kteří jim měli pomoct k vysněné postavě.

 

Nejlepší sporty na hubnutí

Pokud bychom si rozřadili sporty podle spálených kalorií, tak absolutní jedničkou je box. Při hodinovém tréninku v ringu totiž spálíte až něco okolo osmi set kalorií. Box je zároveň díky své podobnosti s intervalovým tréninkem při hubnutí velice účinný. Že jsou bojové sporty celkově receptem na vypracovanou postavu, není žádné tajemství a každý by tak jistě chtěl vypadat třeba jako nová MMA hvězda Jiří „Denisa“ Procházka.

 

Dalším sportem, při kterém rychle zhubnete, je squash. U toho se uvádí sedm set padesát spálených kalorií za hodinu. O moc hůře na tom není ani veslování, kde je výdej jen o deset kalorií nižší. Musí však jít o veslování v přírodě, nikoliv na trenažéru. Při použití trenažéru počet spálených kalorií klesá na čtyři sta čtyřicet. Dalším v pořadí je pak běh v přírodě, u toho za hodinu spálíte téměř sedm set kalorií. Pokud byste se místo výběhu v lese rozhodli pro běžecký pás, tak množství spálených kalorií stejně jako u veslařského trenažéru klesne. U pásu jde oproti venkovnímu běhu o pokles zhruba sto padesáti kalorií. Pětici sportů nakonec uzavírá plavání, konkrétně styly kraul a motýlek.

 

Netradiční možnost

Jedním ze sportů, při kterém rychle zhubnete, je motosport. K tomu už samozřejmě není tak snadné se dostat, jako když vyrazíte do posilovny nebo si jdete zaběhat. Například závodníci ve Formuli 1 ale mohou během jedné Velké ceny zhubnout až několik kilogramů. Mistr světa Lewis Hamilton dokonce v jednom rozhovoru uvedl, že za jeden závod zhubne klidně i čtyři a půl kila.

 

I když si závod Formule 1 s největší pravděpodobností nikdy nevyzkoušíte, tak díky výše uvedeným sportům bude vaše vytoužená forma zase o něco blíž. Zároveň ale žádný z těchto sportů nebude naplno fungovat, pokud k tomu nepřidáte i odpovídající stravu.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.