poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Co na bolest zad

Když bolí záda, jsme nevrlí. Sténáme, nemůžeme se ani pohnout. Nelze popřít, že patří bolesti zad k častým zdravotním obtížím, které se většinou objeví po velké námaze. Někdy však může být i bolesti dlouhodobé a pociťujeme je každý den. Pokud máme namožená záda z práce, bolest jistě ustoupí, ale chronického onemocnění se dá jen stěží zbavit.

Bolesti páteře nejsou legrace

Jakmile pomineme bolest zad, která vnikla třeba při skládání dřeva či uhlí, sportovních aktivitách, zbude nám onemocnění páteře chronického typu. Páteř má na starosti v lidském těle hned o několik funkcí, pohybovou, ochrannou a nosnou. Snad každý školák ví, že se páteř skládá z obratlů, meziobratlových plotének, meziobratlových kloubů, vazů a svalů. Jakmile negativně zasáhneme do rovnováhy páteře, stáhnou se svaly, ztuhnou anebo se zablokují. To se nemůžeme ani pohnout. Někdo navštíví lékaře, druhý vsadí na bylinky, třetí vše řeší krémy, mastmi a pilulkami.

Jak si ulevit od bolesti

Záda mohou bolet hned z několika příčin, jako jsou akutní krční blokáda, natažení svalových vláken, infekce, trauma, nádor, komprese. Jakmile začnou zlobit záda, lidé sáhnou po prášcích, to však nemusí být vždycky nejlepší nápad. Léky pomohou jen dočasně. Je třeba cvičit. Mnoho lidí má sedavé povolání, proto je vhodné začít s pohybovými aktivitami. Za zmínku stojí i masáže, zábaly a cviky na uvolňování krční páteře. Vše samozřejmě souvisí i s nadváhou.

Nebuďte líní

Jak se říká, ve zdravém těle zdravý duch. Naplánujte si každý den malou procházku, jednoduché cvičení, masáž a trénujte správné držení těla. Uvidíte, jak se bolesti páteře omezí. Když je nejhůř, navštivte lékaře, ale ten vám jistě navrhne aktivnější způsob života. Pokud vás přepadne bolest a nevíte, jak se jí zbavit, poraďte se s lékárníkem, který vám jistě doporučí osvědčené krémy ulevující od bolesti.

Více informací: http://www.olfen.cz/bolest-zad.php

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.