poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Co si pamatujeme z matematických pouček?

Ze školních lavic si jistě každý vybaví alespoň nějaké matematické poučky, které mu utkvěly v paměti. Některé používáme i v běžném životě, jiné jsme nikdy nepoužili.

 

Většina dětí se nástupu do první třídy nemůže dočkat. Už od Vánoc, kdy dostanou školní batoh a psací potřeby, si chtějí s každým hrát na školu a paní učitelku. Když pak nadejde onen očekávaný den, s širokým úsměvem vyrazí vstříc novým zážitkům a také učení. Mezi hlavní předměty patří i matematika. Sčítání, odčítání, násobení i dělení používáme každý den, a zažili jsme i situace, kdy si potřebujeme k výpočtům pomoci Pythagorovou větou nebo vzorečky pro výpočet objemu či obsahu. Existuje ale i mnoho věcí, které se na škole učíme, ale využití v praktickém životě moc nemají, nebo si to alespoň myslíme.

 

· V první třídě se děti setkají s množinami, které jsou pro ně zábavné. Stačí vytáhnout penál a papír a už se může kreslit množina autíček, mašinek nebo medvídků. Myslíte, že množiny nemají žádné využití? Omyl. I třeba oblíbená tipovací hra, kdy jeden si myslí číslo od – do a druhý ho hádá, používá množiny. Jen nejsou zapsané matematicky správně.

 

· V dalších letech školní výuky se pak žák setká i s funkcemi. Sinus a cosinus se stane, alespoň pro některé, noční můrou, vzorečky se drtí nazpaměť a když je probírání látky ukončeno, je to důvod k oslavě. Kde je ale používáme i v běžném životě? Třeba když si jdete do automatu pro kávu. To, jak funkce fungují, je jen analogie, vy dáte nějaký vstup a dostanete výstup. Tedy dáte peníze a dostanete kávu.

 

Říká se, že matematiku buď milujete nebo nenávidíte. U složitějšího učiva může být pro někoho náročná, přesto se bez ní neobejdeme. A třeba zrovna vaše dítě se do tohoto oboru zamiluje a vše, co se ve škole naučí, využije v budoucnu ve své práci. Podporujte tak svého školáka a nezapomeňte i na jeho zdraví. Správný a zdravý batoh neničí záda a láhev na pití mu pomůže dodržovat pitný režim.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.