poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Jak ochránit finance před inflací? Volte zlato!

Poslední měsíce jasně ukazují, že kdo chytře investuje, ten může jedině získat. Naopak lidé, kteří raději šetří peníze doma či na bankovním účtu, v důsledku nynější vzrůstající inflace přicházejí o nemalé množství finančních prostředků, respektive dochází k jejich postupnému znehodnocení. I nyní je vhodná doba změnit myšlení a vydat se cestou investic. Abyste nemuseli nijak riskovat, stačí si zvolit zlato.

 

Bezpečná investice? Zlato je hitem

Investiční zlato, které je představováno zlatými slitky a mincemi, je v dnešní době skutečnou jistotou, jakýmsi bezpečným přístavem pro všechny investory. Zatímco například při investování do akcií snadno můžete vydělat, ale také přijít o hodně peněz, zlato je v dlouhodobém horizontu vysoce stabilní komoditou. Pakliže do něj vložíte naspořené peníze, nemusíte se obávat ani případné vysoké inflace, jež jinak znehodnotí klasické bankovky.

V letošním roce prodejci zaznamenávají rekordní zájem o zlato. Zakladatel známého eshopu zlate-mince.cz Pavel Trtík k tomu říká: „Nákup zlatých slitků je atraktivní především pro klienty, kteří chtějí své peníze držet ve svých rukou a nemají důvěru v různé spořící programy do zlata. Lidé nakupují ve větší míře i malé slitky o hmotnosti 1-5 gramů, které jsou dostupné pro každého.“

I z jeho vyjádření je patrný trend, kdy se do investic do zlata už zdaleka nepouštějí pouze movití investoři a firmy, ale také drobní střadatelé, kteří mají k dispozici klidně jen pár desítek tisíc korun. Uvědomují si přitom, že běžné úrokové sazby v rámci bankovních účtů jejich peníze nemohou ochránit před případnou vysokou mírou inflace.

 

Nemusíte platit daň

Zlato je stále žádanější komoditou ještě minimálně z jednoho důvodu. Je totiž oproštěno od platby daně z přidané hodnoty, což pro jiné komodity, k nimž se řadí třeba stříbro, neplatí. Je-li zmínka o stříbru, i to je stále poměrně atraktivní investiční příležitostí, jeho prodeje však klesají na úkor zlata. A významným důvodem, proč se tak děje, je zmíněná DPH. Stačí si uvědomit, že pokud si koupíte stříbro, potažmo například cenný obraz a další předměty, bude k základní ceně připočteno plných 21 % DPH, a to rozhodně není málo. Zvláště tehdy, hodláte-li investovat řádově desítky až stovky tisíc korun.

 

Druhy investičního zlata

Rozhodnete-li se pro zlato, máte na výběr ze dvou základních investičních variant – zlatých slitků (cihliček) a mincí. V tuzemsku se žádné zlaté slitky nevyrábějí, prodejci je sem dovážejí především z Německa, Rakouska či Švýcarska. Velmi populární jsou nyní třeba švýcarské zlaté cihličky Argor Heraeus, jež jsou k dostání ve vybraných tuzemských eshopech a v klasických kamenných prodejnách, jež využívají hlavně konzervativnější investoři, kteří si před samotným nákupem přejí zlato fyzicky vidět.

Kromě slitků se dají zakoupit rovněž zlaté mince. Na ně se zaměřují spíše sběratelé, lze je ovšem samozřejmě považovat za plnohodnotnou investiční příležitost. Zvláště proto, že se běžně vydávají v limitovaných edicích, tudíž jejich cena na trhu velmi rychle roste, protože o ně sběratelé projevují zájem a jsou mnohdy ochotni platit mnohem vyšší cenu, než jaká je běžná v daný okamžik. Ze zlatých mincí, které se nyní dají pořídit, zmíním ty, na nichž je vyobrazený Karel IV., nejvěhlasnější tuzemský panovník. Kromě toho české eshopy a obchody nabízejí na prodej kupříkladu ještě rakouské zlaté mince Wiener Philharmoniker. Dají se pořídit v mnoha variantách, nyní už jsou dokonce k mání i ve verzi 2021.

Investice do zlata se rozhodně nemusíte obávat. A když už si nebudete vědět rady, obraťte se na specialisty na finanční poradenství. Jistě vám uložení peněz do investičního zlata vřele doporučí.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.