poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Kam na Bali - nejlepší místa, která musíte vidět

Indonéský ostrov Bali je lákavou turistickou destinací, která láká jak na příjemné podnebí, tak i historii, nebo přírodu. Země má rozlohu 5 600 kilometrů čtverečných a počet lidí přesahuje 3,6 milionů. Unikátem země je také její historie, která sahá až do roku 2 000 před naším letopočtem. Nyní země láká hlavně na svou dostupnost, a to i finanční. A to jak s ohledem na místní ceny, tak i ceny letenek. Ty lze pořídit i kolem 15 000 korun českých. Poté už stačí absolvovat zhruba 17 hodin v letadle a můžete být na místě. A co si zde nenechat ujít?

Chrám Uluwatu

Milujete krásné výhledy do okolí? Potom si nenechte ujít krásný útes měřící 70 metrů, který se tyčí na pobřeží Indického oceánu. Kromě výhledu se zde nachází také unikátní chrám Uluwatu, který patří mezi nejvyhledávanější místa na ostrově. Pro milovníka zajímavé historie jasná volba.

 

Město Ubud

Pokud milujete různé kulturní odlišnosti, umění, pohodu a zároveň klidnou atmosféru, nenechte si ujít návštěvu města Ubud. O něm se říká, že je uměleckým centrem celého ostrova. Nechybí zde místní umělci, klasické trhy, stejně jako nádherná okolní příroda, kterou charakterizují jak lesy, tak i typická rýžová pole.

 

Palác Ujung

Ano, paláce nejsou na Bali nic neobvyklého. Jsou ale takové, které při vašem putování rozhodně vynechat nesmíte. Jedním z nich je i vodní palác Ujung. Je starý zhruba sto let a jeho unikátem je to, že je všude obklopené vodní hladinou. Samotný prostor paláce je skutečně velmi rozsáhlý a tak je skvělou volbou, pokud hledáte možnost příjemné a klidné procházky.

 

Chrám Pura Ulun Danu Bratan

Typické poznávací znamení pro Bali. To je chrám Pura Ulun Danu Bratan, který najdete jak na propagačních materiálech a fotkách cestovatelů, tak i na místí bankovce. Jde o hinduisticko-buddhistický chrám unikátní nejenom svou zajímavou architekturou. Jedinečné je také místo, kde je postavený. Leží totiž přímo uprostřed kráteru sopky. Naštěstí pro všechny již vyhaslé.

 

Chrám Tanah Lot

Chrámů není nikdy dost. Obzvlášť, pokud mluvíme o tom s názvem Tanah Lot. Ten je unikátní tím, že neleží na pevnině, ale zhruba 20 metrů od pobřeží, na skále v oceánu. Už to je na něm unikátní. Drobným negativem však může být jeho celková populárnost a tak se denně míří skutečné davy turistů.

 

Sopky

Ty, které za to na Bali rozhodně stojí, jsou hned dvě. První z nich nese název Batur a její vrchol je ve výšce 1 717 metrů nad mořem. Druhou sopkou je Agung, která je podstatně vyšší. Její výška je 3 142 metrů. Ideální volba pro aktivně založené turisty. Vystoupat na jejich vrchol můžete nejenom na vlastní pěst, ale je možné využít i místního průvodce.

 

Vodopády GitGit

Ano, i vodopády jsou právě pro Bali doslova charakteristické. Pokud nechcete udělat chybu, doporučujeme navštívit ty s názvem GitGit. Jejich unikátem není jenom to, že voda padá z výšky až 35 metrů, ale i to, že se v některých z nich můžete také vykoupat. To zážitek z jejich návštěvy ještě více umocní. Navíc nezapomeňte, že mluvíme o nejpopulárnějších vodopádech na Bali.

 

Turistické destinace

Je vaším cílem především odpočinek na krásných plážích a v kvalitních hotelech? I v tomto vás Bali rozhodně nezklame. Mezi ideální lokality, v tomto směru patří Kuta Beach, Nusa Dua Beach, Ubud, nebo Sanur.

 

Lákadel je tedy více než dost. Ta, která jsme zmínili, jsou v podstatě jenom zlomkem toho nejzajímavějšího. Poznat vše na vlastní kůži je poměrně snadné. Zvolte si cestovní kancelář nabízející poznávací zájezdy právě sem. Výběr je dnes více než velký. Přesvědčte se. Stačí mít jasnou představu o tom, zda vás láká příroda, historie, zajímavá architektura, nebo třeba i něco tak unikátního, jako je místní životní styl.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.