poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Prodej bytu v Praze – s realitkou či bez?

Prodej bytu v Praze – s realitkou či bez?

Svépomocný prodej bytu v Praze se při covidovém omezení a následně po postcovidových následcích může lehce proměnit ve zlý sen. Řady lidí schopných zaplatit milionové částky notně prořídly. Na druhou stranu teď začala o bydlení v paneláku uvažovat solventní střední třída. Než spustíte akci “Kulový blesk”, prozkoumejte, jaká povolání v sobě kombinuje práce realitního agenta.

  1. Odhadce ceny před prodejem bytu v Praze

Jako budoucí makléři musíte mít přehled o cenách nemovitostí ve vaší lokalitě, abyste dokázali stanovit reálnou cenu. Počítejte s tím, že částky uvedené v inzerátech mohou být přemrštěné nebo podhodnocené. Zkušení makléři také umí prodat kvartýr na panelovém sídlišti o několik procent dráž, než jejich kolegové začátečníci. Pokud jste odhodláni ušetřit za realitku, zvažte investici do kvalifikovaného cenového odhadu.

  1. Designér

Kupuje oko, proto prezentujte byt v tom nejlepším světle. Rozsáhlé renovace si klidně ušetřete. Místo toho se pusťte do úklidu a dejte si záležet na dekoracích. Oprýskané a znečištěné stěny se vám vyplatí přemalovat. Tyto drobné estetické úpravy zvýší hodnotu i prodejnost vašeho bytu.

  1. Marketér

Vyšperkované místnosti kvalitně nafoťte. Pak budete potřebovat ještě půdorys a výstižný reklamní text, kde lidem popíšete typ a plochu bytu, způsob vytápění, druh vlastnictví a nezapomeňte ani na možnosti parkování. Hotový inzerát pak vystavte na realitních serverech, sociálních sítích a využijte i tištěná média.

  1. Prodejce

Pokud se vám reklama na prodej bytu povedla, začne vám drnčet telefon. Připravte se, že vám budou volat i realitní makléři. Jakmile si s možným kupcem domluvíte schůzku, dejte sebe i byt do gala, protože první dojem je klíčový. Pak se zhostíte práce průvodce a prodejce v jednom. Budete svůj byt chválit, vyjednávat a odpovídat na všetečné otázky. Kupující jsou pod vlivem restrikcí zvlášť opatrní. Pokud jste byt zdědili a jeho okolí moc neznáte, doplňte si několik informací o lokalitě.

Zájemce o byt se vás zeptá na:

  1. Projektovou dokumentaci.

  2. Stáří a stav rozvodů a oken.

  3. Výdaje za energie.

  4. Kontakty na společenství vlastníků.

  5. Kde jsou škola, školka, potraviny, nemocnice, parkoviště a zastávka MHD.

5. Advokát

Vážného zájemce o byt si pojistěte rezervační smlouvou, kde stanovíte zálohu a případnou pokutu, když od koupě ustoupí. Dál budete potřebovat smlouvu o smlouvě budoucí, kupní smlouvu na prodej nemovitosti, případně i smlouvu o převodu práv k družstevnímu bytu a v neposlední řadě též smlouvu o úschově peněz, abyste měli jistotu, že vám byt opravdu zaplatí.

Pozor na loňské změny v zákonech!

Do protokolu uveďte případné závady bytu, ať se vyhnete pozdějším finančním kompenzacím. Nastudujte, koho se týká přiznání k dani z nemovitých věcí a kdy se z něj odhlásit. Spoléhat na vzory smluv je riskantní, radši si zaplaťte advokátní kancelář. Dál vyplňte ještě elektronický formulář návrhu na vklad do katastru, který, včetně kupní smlouvy, podáte za tisíc korun na pracovišti katastrálního úřadu. Na závěr řádně přepište energie a pak už zbývá jen slavnostní předání klíče novým majitelům bytu.

Jak poznáte realitního “zlosyna”

Agilní všeználek vám slíbí zázrak na počkání a nemožné do tří dnů. Podobné agenty vyprovoďte a poptejte služby jiných realitek. Zajímejte se o délku jejich praxe v oboru a reference. Hodně užitečné pro vás může být osobní doporučení od známých. Seriózní makléř vám střízlivě popíše možnosti trhu, sdělí vám jasné podmínky a výši provize a pak dotáhne prodej vašeho bytu do zdárného konce.

Amatérský prodej bytu v současné době je sázka do loterie. Pokud ho navíc máte na hypotéku nebo ve spoluvlastnictví, svěřte akci “Kulový blesk” profesionálům. Ušetříte si nervy a čeká-li vás stěhování, směrujte své úsilí do příprav nového domova. Každá realitní kancelář vám ráda poskytne své služby. Proto neváhejte a pošlete nám otázky k prodeji nemovitostí.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.