poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Alergeny jsou všude kolem nás. Tak se jim braňme!

Alergiků v čekárnách alergologů přibývá. Podle světové zdravotnické organizace alergií v současné době trpí každý čtvrtý člověk! Na otázku, proč tomu tak je, mnohdy nedokážou odpovědět ani oni sami. Od mírnějších projevů si ovšem můžete ulevit prostředky dostupnými v běžné obchodní síti. 

Alergie vzniká, když se náš imunitní systém začne bránit i za běžných okolností neškodným látkám. Ty nazýváme alergeny. Výsledkem je tzv. imunitní reakce, jež může mít různé podoby, ať již se jedná o kýchání, kašel, ucpaný nos (senná rýma), ztížené dýchání, ale i kožní vyrážku (kopřivka), zarudnutí, nebo otok. Vážnější pak je průduškové astma. Těmto alergickým projevům obecně říkáme symptomy. V závislosti na jejich závažnosti a síle proti nim následně nasazujeme účinnou léčbu. 

Nechte se vyšetřit

V případě opravdu vážných potíží neodkládejte návštěvu alergologa, který vám provede zevrubné alergologické vyšetření a prostřednictvím speciálních testů alergeny, jež vám činí potíže, konkretizuje. Poté bude možné nasadit účinnou léčbu a především se daným alergenům vyhýbat. Bez tzv. eliminace, tedy omezení styku s alergenem se totiž úspěšná léčba neobejde. 

Alergeny všude kolem nás 

Zjistíte-li například, že jste alergičtí na meruňky (v tomto případě se jedná o potravinovou alergii), budete je muset nemilosrdně vyškrtnout ze svého jídelníčku. Alergeny ovšem nehledejte jen mezi potravinami. Ony jsou totiž téměř všude kolem nás. 

Alergeny všude kolem nás

Jen interiér naší domácnosti jich je přímo plný, a pokud byste se na prostředí, ve kterém žijete, podívali přes mikroskop, zřejmě byste se zděsili. Velmi častá je například alergie na roztoče, kterým se daří v lůžkovinách, kobercích, záclonách, zkrátka veškerých textiliích. Venku nás pak často trápí sezonní alergie na pyl, traviny, ale třeba i plísně v lesích. 

Antihistaminiky proti alergiím

Alergie se léčí podáváním tzv. antihistaminik. Jedná se o léčiva působící proti histaminu, jež má na vzniku alergie lví podíl. Ať již se jedná o lokální přípravky pro zmírnění očních a nosních problémů, či silnější protizánětlivé léky u astmatu. Pro případ silnější alergické reakce je pak zapotřebí mít po ruce tzv. léky úlevové. 

Léčbu nasaďte včas

Obzvláště u pylových alergií jde mnohdy o čas. Léky na alergii je zapotřebí nasadit okamžitě po objevení prvních symptomů a nečekat na okamžik, až alergika zcela ovládnou. K tomu dopomáhá pylový kalendář nebo třeba pylové zpravodajství, jež bývá součástí meteorologické předpovědi počasí. 

Vyzkoušejte ANALERGIN

Mírné příznaky alergie se můžete pokusit zmírnit podáváním přípravků volně dostupných v obchodní síti. Ty nejběžnější alergické příznaky, jakými jsou kopřivka, ucpaný nos či slzení očí, zmírňují například prášky na alergii ANALERGIN.

Pozorně čtěte příbalový leták!

Ovšem pozor! Léku se vyhněte, pokud trpíte vážným onemocněním ledvin nebo jste citliví na nějakou ze složek v něm obsažených. V tomto případě vhodný způsob léčby konzultujte s lékařem či lékárníkem. 

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.