poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Jak na to, aby nás kašel netrápil

„Matko přírodo, nemůžeš vystřídat všechna roční období v jednom měsíci!“ „Že ne? Tak sleduj!“ I tak by se dalo popsat dubnové počasí, které často skolí i ty z nás, kdo úspěšně přestáli zimní chřipkové období. Jak si poradit s nepříjemným kašlem?

Není kašel jako kašel

Kašel je průvodním jevem mnoha nemocí od prostého nachlazení po chřipky a nejrůznější virózy. Pokud s obtížemi zavítáte k doktorovi, první, nač se vás zeptá, je jaký druh kašle vás trápí. Podle toho se rozhodne, zda je vhodné kašel tlumit nebo je nutné pomoci s vykašláváním hlenů, aby se uvolnily dýchací cesty. Léky, které slouží ke zklidnění suchého, dráždivého kašle, se nazývají antitusika. Jejich užíváním se zmírní kašlací reflex a nastane úleva od bolesti i škrábání v krku. Důležitá jsou zejména tehdy, brání-li vám kašel ve spánku. K léčbě vlhkého kašle a usnadnění odkašlávání se užívají tzv. mukolytika, jejichž působením se tvoří hlen řidší konzistence. Volte je tehdy, když je kašel doprovázen hleny.

Co můžete udělat doma

Trápí-li vás pouhé nachlazení, není vždy třeba běžet hned pro antibiotika. Existuje celá řada přírodních i volně dostupných přípravků, které vám uleví od mírných potíží. Obecně se doporučuje při kašli hodně pít, v ideálním případě čaj, a naopak se vyhýbat mléku. Při nemocech dýchacích cest skvěle uleví inhalace Vincentky, ať už starou dobrou metodou s utěrkou a hrncem, nebo s pomocí některého z moderních inhalátorů. Můžete také vyzkoušet některé z oblíbených rad našich babiček. Ty při léčbě kašle sahaly pro med, jitrocelový sirup, silný zázvorový odvar nebo tymián.

Volně dostupná úleva

Jestliže jsou na vás přírodní prostředky krátké, pořiďte si v kterékoli fyzické či internetové lékárně některý z přípravků na ten typ kašle, kterým právě trpíte. Ale pozor! Léky tlumící kašel by se v žádném případě neměly kombinovat s těmi na podporu vykašlávání, jinak by v průduškách mohlo docházet k hromadění hlenu, jehož se nebudete schopni zbavit. Výborné léky proti suchému kašli vyrábí společnost Vicks (více informací: http://www.vicks.cz/cs-cz/pripravky-vicks/leky-na-kasel), a to ve formě pastilek i sirupu, takže si budete moci vybrat, co vám lépe vyhovuje. Účinná látka sirupu a pastilek MedDex Vicks, dextromethorphan, společně s příměsí medu zkrotí suchý kašel až na 6 hodin. Sirup MedExpecto Vicks s medem a zázvorem je zase skvělým pomocníkem při vlhkém kašli.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.