poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Jak pečovat o permanentní make-up a podpořit výsledek i jeho životnost? Naučíme vás to!

Metoda dočasného líčení přináší ženám celou řadu výhod, ovšem pouze za předpokladu, že vědí, jak pečovat o permanentní make-up. O tom by vás měli informovat při návštěvě kosmetického salónu, kde zákrok podstoupíte. Pojďme se ale podívat na obecné zásady, které byste měla dodržet, aby došlo k dokonalému výsledku.

Podcenění následné péče může více či méně negativně ovlivnit výsledek nebo ještě hůře, způsobit nepříjemné komplikace.Permanentní make-up je speciální technika, která spočívá v aplikaci přírodního barviva do horní vrstvy kůže. Oproti klasickému tetování nezanechává doživotní následek. Pigment neproniká tak hluboko do kůže. Svou barvu zachová po dobu několika měsíců až let, než je třeba jej obnovit.

Stěžejním momentem péče o permanentní make-up je doba bezprostředně po aplikaci a doba hojení. 

Právě v tomto čase dochází k regeneraci tkáně a stabilizaci pigmentu. Obecným a nejdůležitějším pravidlem, které platí pro všechna místa aplikace jakoukoliv technologií, je dodržení hygieny. Správnou hygienu zajistíte tím, že v den zákroku se místa nebudete dotýkat ani ho omývat vodou. Jedině tak podpoříte proces hojení bez zánětů, otoků a dalších nežádoucích projevů. Další pravidla následné péče jsou individuální podle místa aplikace. 

Jak pečovat o permanentní make-up obočí

I v případě dočasného líčení obočí platí, že by se po aplikaci mělo udržovat čisté bez nanášení kosmetických přípravků. Obočí 3-4 dny neomývejte ani čistou vodou. Během prvních pár dnů po aplikaci se také vyhýbejte nadměrnému pocení a slunci. 

Obočí a jeho okolí umožněte přirozené hojení a v žádném případě nesloupávejte stroupky. Barva bude během prvních dnů poměrně výrazná, ale nelekejte se. Postupem času dojde ke stabilizaci pigmentu a budete se moci těšit z dokonalého obočí například po 3D microblandingu.


Jak pečovat o permanentní make-up rtů

Pokud zvažujete permanentní make-up rtů a jste náchylná na tvorbu oparů, nezapomeňte pár dnů před procedurou užívat B-komplex pro případ, že by se měl opar vytvořit před zákrokem nebo v době hojení. 

Po aplikaci rty 2 dny neomývejte ani čistou vodou. V den zákroku vynechejte i čištění zubů. Rty neolizujte a vyhněte se polibkům. Minimálně 3 dny používejte k pití brčko a nejezte silně zbarvené potraviny. 

V době hojení i po zahojení chraňte rty před UV zářením, které zkracuje životnost permanentního make-upu rtů nebo způsobuje nežádoucí změnu pigmentace.

Pokud tento zákrok podstoupíte, v letních měsících nezapomínejte na balzámy a krémy s ochranným filtrem, díky kterým předejdete blednutí.


Jak pečovat o permanentní make-up očních linek

U permanentního make-upu očních linek je čistota důležitá ze všech míst nejvíce. I zde platí neomývat ani čistou vodou alespoň 2 dny. V místě aplikace ani kolem očí nenanášejte žádné krémy a masti. 

V době 1 až 2 týdnu nepoužívejte řasenku ani jinou dekorativní kosmetiku určenou na oči a její okolí. Oči budou po aplikaci pravděpodobně mírně oteklé doprovázené jemným pálením. V takovém případě můžete použít oční kapky. 

Pokud dodržíte správnou péči v době hojení a předejdete nežádoucím komplikacím, máte v podstatě vyhráno. Permanentní make-up po zahojení neobnáší žádnou speciální péči. Jeho výdrž závisí především na věku klientky, podle toho jak rychle se obměňuje kůže, a na tom, jak její pleť zpracuje pigment. Přesvědčil vás fakt, že dočasné líčení nevyžaduje náročnou péči, k tomu, abyste podstoupila zákrok?

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.