poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Paddleboarding – zábava na vodě i pomoc při stresu

Ať už jste dobrodruh nebo vodní živel, tento sport vás určitě dostane. Jediné, co k němu potřebujete je prkno, pádlo a voda. Pokud jste o paddleboardingu ještě nikdy neslyšeli, pojďte se začíst do následujícího článku.

Dozvíte se, co to vlastně paddleboarding je, pro koho je vhodný, kde ho provozovat a další množství informací, které vás určitě navnadí k tomu, abyste jej vyzkoušeli také.

 

Co je to paddleboarding?

Paddleboarding je vodní sport, ke kterému je potřeba dvě základní pomůcky – paddleboard (neboli prkno) a pádlo. V souvislosti s tímto tématem se můžete setkat také se zkratkou SUP, což znamená Stand Up Paddling.

Tento sport je velice variabilní. Na prkně můžete sjíždět divoké peřeje, plavit se v klidných vodách, používat ho k přemístění z místa na místo po vodní hladině, surfovat, nebo klidně cvičit na jezeře.

 

Co je k paddleboardingu potřeba?

V zásadě pouze prkno, pádlo a vodní plocha. Plováky jsou dostupné v různých variantách podle jejich užití, mohou být kratší nebo delší, z polyethylenu nebo nafukovací.

Právě nafukovací paddleboard se stal velice oblíbeným, zejména díky jeho variabilitě, skladnosti a vysoké odolnosti proti poškození. K tomu, abyste uvedli prkno do pohybu je zapotřebí pádlo. Jeho délka závisí na výšce sportovce, a také na činnosti, kterou chcete na paddleboardu provozovat.

 

Kam se za ním vydat?

Vydat se můžete kamkoliv, kde je vodní plocha. Můžete se plavit po klidné řece, odpočívat na jezeře nebo rybníku i zdolávat divoké peřeje. Velmi populární je i surfování na paddleboardech, ke kterému stačí mnohem menší vlny, než je tomu v případě klasického surfování.

 

Nafukovací paddleboard skvěle užijete kdekoliv na dovolené. Jeho prostřednictvím se můžete pohybovat z místa na místo například po řece a v klidu si vychutnávat okolní krajinu.

 

Paddleboarding a jeho výhody na zdraví

Pozitivní účinky tohoto sportu na zdraví nejsou rozhodně zanedbatelné. I když na první pohled vypadá poměrně jednoduše, musíte po celou dobu stání na prkně udržovat rovnováhu.

K tomu využíváte velkého množství svalů celého těla od lýtkových, přes břišní svalstvo až po svaly v horní části těla. Kromě toho si zlepšíte celkovou fyzickou kondici nebo předcházíte bolestem zad či kloubů spojených s ochablým svalstvem.

 

Skvělý pomocník při stresu a psychické nepohodě

Při paddleboardingu nenačerpáte jen sílu fyzickou, ale i psychickou. Při plavbě za teplého slunečného dne po třpytivé vodní hladině, uprostřed tiché přírody, načerpáte novou energii a uklidníte svou mysl.

Velkým trendem je i cvičení na paddleboardu. Zejména provozování jógy na prkně na vodě má své kouzlo a cvičit můžete klidně i na nejbližším rybníku.

 

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.