poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Kolagen jako elixír krásy. Jak vzniká?

Pokud chodíte pravidelně ke kosmetičce, pravděpodobně jste už o kolagenuslyšeli. Jedná se o ve vodě nerozpustnou bílkovinu, která je základním stavebním kamenem pojivových tkání. Bohužel v našem těle ho nenajdeme po celý život. Po pětadvacátém až třicátém roce života se z těla začíná ztrácet. Odborníci jsou toho názoru, že dochází ke ztrátě zhruba jednoho procenta kolagenu ročně. Se ztrácejícím se kolagenem nám začínají přibýva

 

Kolagenu se právě díky tomu, že stojí za naší mladistvě vypadající pletí, přezdívá elixír krásy. Jak jsme však zmínili, po jistém roce života se začíná z našeho těla naprosto vytrácet. Pokožka kvůli jeho nedostatku není už dostatečně pružná, také není pevná, vlasy ani nehty nevypadají zrovna nejlépe. Je proto klíčové ho doplňovat, když nebude vznikat sám.

 

Jak kolagen vzniká?

Jelikož mnohé zajímá, jak kolagen vzniká, pojďme si to prozradit. Za tvorbou kolagenu stojí vazivové buňky, které se jinak nazývají fibroblasty. Tvorba však není neustále tak efektivní jako ve dvaceti. Právě naopak. S přibývajícím věkem registrujeme významný úbytek kolagenu v pleti. Nejvíce úbytku kolagenu máme po šedesátce, výrazně si vrásek všímáme už i během pětatřicátého až čtyřicátého roku života.

 

Kromě přibývajících vrásek začíná ochabovat celá naše pokožka a kůže, která je většinou také velice suchá.

 

Doplňte kolagen i vy

Abyste se nemuseli za svou pleť stydět, abyste se mohli i v pětatřiceti cítit stále dostatečně mladě, vyplatí se vědět, jak kolagen do těla dostat. Kolagen je možné doplnit do těla různými způsoby. Jde to například s doplňky stravy nebo s potravinami, jako jsou borůvky, tuňák, losos nebo potraviny bohaté na vitamin C čili citrusy nebo rakytník.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.