poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Dokážete rozpoznat závislost na drogách?

Z aktuálních statistik vyplývá, že v České republice žije více jak čtyřicet tisíc lidí, v jejich životech hraje hlavní roli závislost na drogách. Přes čtyřicet tisíc lidí je závislých na pervitinu, kokainu nebo na jiné droze, jen minimální množství z nich však vyhledá odbornou pomoc. Častým důvodem toho, že odbornou pomoc nevyhledávají, je to, že si závislost na drogách ani neuvědomují nebo ji neumí rozpoznat. Prozraďme si tedy, jak závislost na drogách poznáme, abychom v případě odhalení závislosti mohli zavčasu začít s případnou léčbou. Pamatujte, i závislost na drogách se dá léčit.

Lidé se k drogám dostávají z různých důvodů. Roli v tom může hrát deprese, taktéž přátelé či zapletení se se špatnou partou. Ať už se člověk k drogám dostane jakkoli, každý by měl vědět, jak nebezpečnou závislost rozeznat, poznat.

 

Známky závislosti na drogách

Hrají ve vašem životě nebo v životě někoho z blízkého okolí hlavní roli drogy? To poznáte snadno. K typickým známkám závislosti na drogách patří například silná touha drogu užívat pravidelně, bez ohledu na negativní dopady užívání. S tím se také pojí nutnost dávat si stále větší dávku, aby se dosáhlo potřebného efektu. K dalším známkám závislosti na drogách patří i neustálá kontrola toho, jestli máte dostatek drog, jestli náhodou nechybí. V případě, že ano, utrácíte za ně i tehdy, kdy nemáte peníze - i to je další a typický příznak závislosti na drogách.

 

Co dělat, když se příznaky objeví

Když se příznaky závislosti na drogách objeví u vás nebo u někoho blízkého, není jiná možnost, než vyhledat odbornou pomoc. Jak jsme zmínili, i závislost na drogách se dá léčit. Čím dříve se s léčbou začne, tím rychleji se se závislostí skoncuje. V případě, že jste jakoukoli závislost (nejen na drogách) objevili u sebe nebo u kohokoli jiného, obraťte se na odborníky z Neocentra.

 

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.