poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Jak zvýšit bezpečnost při chůzi po silnici a v její blízkosti?

Značné množství dopravních nehod v tuzemsku způsobují chodci. Zejména tím, že nejsou pro řidiče dostatečně viditelní. Hlavně se to týká nočních hodin, ale běžně se tento jev stává také v šeru a obecně za snížené viditelnosti v důsledku špatného počasí. Jak se snadno a dobře ochráníte, nacházíte-li se v blízkosti komunikace?

 

Noste viditelné oblečení

V první řadě je vhodné nosit výrazné oblečení. Některé druhy bund, mikin a kalhot na sobě mají speciální prvky, díky nimž se nemusíte obávat toho, že vás kolemjedoucí vozidla či třeba cyklisté na kolech včas neuvidí. Jestliže takovéto oblečení na sobě nemáte, stačí si zakoupit speciální reflexní pásky a náramky.

 

Reflexní pásky jsou skvělým a nenáročným doplňkem

I jediná reflexní páska vám může zachránit život. Pokud například jdete ve večerních hodinách domů a musíte se pěšky dostat z jedné vesnice do druhé, reflexní páska umožní řidičům, aby vás ve špatném světle viděli. Reflexní páska je totiž na povrchu vyrobená z materiálů, které dobře odrážejí světla reflektorů automobilů a dalších vozidel. Řidiči vás pak vidí i na větší vzdálenost, a to klidně až na několik desítek, ba dokonce stovek metrů. Bez pásky by vás uviděli o poznání později, což už by mohlo v nejhorším případě skončit srážkou. Desítky lidí podceňují reflexní a další bezpečnostní prvky, což jim v konečném důsledku zničí zdraví, častá jsou dokonce i úmrtí, neboť srážka jedoucího vozidla s chodcem má mnohdy fatální následky.

 

Kde reflexní pásky zakoupit?

Reflexní pásky se dají pořídit v řadě obchodů a supermarketů. Dále je možné využít služeb eshopů. Příkladem je třeba internetový obchod altima.cz, jenž nabízí reflexní pásky a náramky v několika provedeních dle velikostí a barev. Stojí jen pár korun. Jde tak o malou, ale mimořádně důležitou investici.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.