poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Jedlé nádobí pomáhá snižovat množství plastového odpadu

Těla 90 % mořských ptáků obsahují zbytky plastů. Ačkoliv se plast dá recyklovat, drtivá většina se nerecykluje, protože není vytříděná. Tento plast pak končí na skládkách a zaplavuje oceány. Není nejvyšší čas s tím něco dělat? Svou ruku k dílu můžete přiložit i vy.

Spousta lidí se domnívá, že oni sami na produkci plastu nic změnit nemohou. Opak je ale pravdou. Každý malý krok se počítá, protože když tyto malé krůčky budeme dělat všichni, společně dokážeme velkou věc – zbavit naši planetu plastů! Jedním z těchto drobných krůčků, změn v našem životě, může být i výměna jednorázového plastového nádobí za jednorázové jedlé nádobí. Zatímco to plastové po použití vyhodíte, to jedlé po použití sníte.

 

Snězte ho, dejte na kompost nebo zvířátkům

Jedlé nádobí můžete bez obav sníst, a dokonce vám bude chutnat. Sníst ho však není nutné, abyste se zachovali ekologicky. Můžete ho klidně nechat v přírodě, kde ho sní zvířátka, nebo se rozloží. Stejně tak je vhodné na kompost.

Vyrábí se z pšeničných a ovesných otrub, pšeničné mouky i dalších surovin. Záleží na konkrétním typu nádobí. Například taková jedlá brčka jsou vyrobena z těstovin, teoreticky si je tedy lze uvařit k obědu.

 

Dá se použít na horké, studené jídlo i do mikrovlnky

Jedlé nádobí samozřejmě má svá omezení. Není například vhodné v něm jídlo či nápoje nechávat dlouhé hodiny, servírovat byste měli před konzumací. Ani jedlé lžičky a jedlá brčka nevydrží věčně. Na dobu konzumace vám ale bohatě postačí. Kromě toho lze jedlé nádobí dát i do klasické nebo mikrovlnné trouby. Do jedlého kelímku se nemusíte bát nalít horké kafe či do něj servírovat zmrzlinu. Jedlé nádobí tohle všechno vydrží. Jako bonus je vhodné pro vegetariány a vegany, protože neobsahuje žádné živočišné složky, a potěší vás nízkým počtem kalorií. Hlavně ovšem potěší naši planetu Zemi.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.