poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Exotika na talíři, která potěší masožravce

Chystáte večírek pro pravé labužníky a přemýšlíte nad tím, čím je oslnit? Klasikou připravenou z hovězího, vepřového či kuřecího masa se vám to asi nepovede. Neklesejte však na mysli, máme pro vás pár tipů na exotické lahůdky, které je jistě nenechají chladnými!


Pochoutky z atypických druhů masa jistě přitáhnou pozornost vašich hostů, kteří rádi zkouší nové věci a chutě. Dejte jim příležitost ochutnat lahůdky, které ještě neměli příležitost poznat a uvidíte, že se o vašem večírku bude ještě dlouho mluvit.

 

Mufloní maso

Jedním z ne příliš typických druhů mas, je maso mufloní. V Čechách se sice s chovem muflonů na maso již několik let můžete potkat, ale nepatří zrovna k mainstreamu. Očekávat od něj můžete výraznou červenou barvu, jemná vlákna a nízký obsah tuku. Mufloní maso je hutné a výrazné, proto je dobré ho nechat před úpravou marinovat. Skvěle se hodí pro přípravu pečení, steaků a gulášů.

 

Jistě jím mile překvapíte každého milovníka zvěřiny i hosty, kteří jsou zrovna na dietě.

 

Hadí maso

S hadím masem se našinec prakticky nepotká a většina se jich pravděpodobně otřese při pomyšlení na to, že by měla jíst hada. Nicméně zvědavost je většinou silnější, a tak i ti útlocitnější nakonec zatouží po kousku hadí pečínky. Hadí maso je vyhlášené především mezi gurmány v Asii, nicméně i tam patří mezi velmi drahé suroviny. Maso větších hadů je strukturou podobné hovězímu, ale chuťově ho lze přirovnat k pečenému kuřeti.

 

Krokodýlí maso

Z Asie pochází i další pochoutka – krokodýl. Krokodýlí maso by mělo údajně pomáhat látkové výměně a chránit před nemocemi. Pravdivost tohoto tvrzení lze jen těžko ověřit, ale co ověřit lze, je množství bílkovin, které obsahuje. A s těmi je na tom krokodýlí maso opravdu dobře, má jich více než hovězí.

 

Krokodýlí maso vyžaduje krátkou přípravu a je proto skvělé na minutkové úpravy. Údajně se dá přirovnat k libovému vepřovému masu.

 

Klokaní maso

Speciality od protinožců si můžete na svém večírku dopřát v podobě klokaního masa. Klokaní maso je červené a obsahuje mnohem méně tuku a cholesterolu než běžně používané hovězí, vepřově nebo jehněčí a má dokonce nižší obsah tuků a cholesterolu než maso kuřecí. Oproti nim má také vyšší množství proteinů a minerálů. Chutí a vůní vám bude nejspíše připomínat srnčí.

 

Jeho příprava není složitá a dá se použít pro přípravu celé řady pokrmů od guláše přes steaky až po špízy. Klokaní maso můžete klidně naložit do marinády a grilovat. Jen si dejte pozor na teplotu, klokaní maso by nemělo vychladnout, když se tak stane, je hodně tuhé.

 

Žabí maso

Žabí stehýnka jsou slavná, ale ve většinou se o jejich konzumaci jen hovoří ve vtipu. Málo, kdo je v Čechách skutečně ochutnal. Velmi oblíbená jsou ve Francii a také v asijských zemích jako je Vietnam, Čína, Indonésie nebo Thajsko. Jedná se o velice jemné maso, které svou chutí připomíná trochu drůbež a trochu rybu.

 

 Šnečí maso

Šnek je vyhlášenou pochoutkou především ve Francii. Nemyslete si však, že se můžete vrhnout na zahradu a ušetřit tak náklady na pořízení večeře. Naši čeští šneci nejsou pro přípravu pokrmů vhodní. Šneci, kteří se objevují na talířích restaurací, pochází ze speciálních šnečích farem. 

 

Asi nejobvyklejší a nejoblíbenější úpravou šnečího masa je šnek po burgundsku. Setkat se však můžete i se šnečí paštikou.

 

Pokud váháte, jestli byste práci s exotickým masem zvládli, obraťte se na profesionální cateringové firmy, které vám se vším pomohou. Navíc vám mohou nabídnout i cenné rady pro servírování. Díky tomu si pak vaši party užijete a budete mít příležitost si rozšířit obzory.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.