poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Opět je tu období nachlazení

Momentální venkovní teploty a vůbec celkový stav počasí přesně odpovídá podzimu. A právě na podzim se lidé nejvíce potýkají s různým nachlazením a chřipkou. Většina lidí se určitě shodne na tom, že asi nejhorším projevem jakékoliv nemoci je kašel. Neobtěžuje totiž pouze nemocného člověka, ale také jeho bezprostřední okolí.

Víte, jakým kašlem trpíte?

Kašel přitom nemá žádný jiný účinek než to, že zprostředkovává průchodnost dýchacích cest. Je to tedy takový obranný mechanismus našeho organismu. Víte ale, že existuje několik druhů kašle? A dokážete je mezi sebou rozeznat? Když totiž víte, jakým typem kašle trpíte, máte hned jasno v tom, jak jej léčit.

Na začátku nemoci se objevuje spíše takzvaný suchý a dráždivý kašel. Každý člověk ho už určitě někdy zažil, je to přesně ten neustupující a vysilující kašel, který často přichází ve formě záchvatů. A právě ten bývá příčinou nepříjemného škrábání v krku, které je způsobené otokem a překrvením sliznice. Často proto také dochází k poškrábání hlasivek a následně až ke ztrátě hlasu. Během nemoci se suchý kašel však může změnit v takzvaný produktivní vlhký kašel. Pacient při něm může vykašlávat žlutě, někdy až zeleně zbarvený hlen. Důležité je proto co nejvíce usnadnit vykašlávání, aby se člověk nezačal dusit.

Jak se zbavit kašle?

Ještě lepší mu je předejít. A lék na kašel může být i dostatečný přísun přirozených vitamínů z ovoce a zeleniny. Pokud se vám ale i přesto nachlazení nevyhne, jsou nejspolehlivější takzvaná antitusika nejčastěji ve formě sirupu či kapek. Jestliže tedy sháníte účinnou léčbu na suchý kašel, zastavte se v nejbližší lékárně a zažádejte si o některý volně prodejný sirup na kašel. Obsahují totiž účinné látky, které si s kašlem poradí a uleví vám. Většinu těchto přípravků mohou bez starostí užívat i malé děti.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.