poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Plastické operace prsou pomáhají naplnit ideál krásy

Podle nedávného průzkumu agentury STEM/MARK celá čtvrtina českých žen připouští, že o nějakém typu plastické operace prsou uvažuje nebo uvažovala. Není divu. Pokud si pozorně prohlížíme ženské portréty a akty, které vytvořili velikáni výtvarného umění napříč všemi epochami, nebo obdivujeme antické sochy vznešených řeckých bohyní, nemůžeme přehlédnout, jakou pozornost věnovali jejich tvůrci poprsí svých modelů. Bez krásných prsou by dokonalé harmonii podle uměleckých měřítek něco chybělo.

 

Co má vlastně být výsledkem plastické operace prsou?

Když ukázali ve druhé polovině 20. století jihoamerickým indiánům obrázek štíhlé topmodelky jako ideálu krásy západní kultury, nevěřili oni muži vlastním očím. Předtím, než se dali do smíchu, prohlásili: „Tato žena je mrtvá.“ Nevydržela by totiž kvůli své slabé konstituci život v tamním drsném podnebí, časté nemoci způsobené špatnou hygienou a opakovaná těhotenství a porody. Do drsných podmínek se nejlépe hodí typ Věstonická Venuše s mimořádně velkými prsy, která „vydrží“ maximálnímu počtu potomků, protože to představuje naději, že alespoň některý z nich se dožije dospělosti. V naší současné civilizaci je v optimální představě žena spíše štíhlá. Její postava je při moderním způsobu života určitě zdravější. Velikost jejích prsou, která rozhodně nepřestala být symbolem mateřství, by se dala nejlépe charakterizovat slovem přiměřená. Ani příliš velká, ani příliš malá. A právě tento záměr – sladit poprsí podle vlastních představ dokonale s postavou - přivádí stále více klientek na kliniky plastických chirurgů.

 

Jaká radost mít zase panenské tělo!

Známá věta, jíž projevuje radost stařena, kterou čarodějnice pomocí svých magických praktik v oblíbené francouzské komedii Návštěvníci omladí o několik desítek let, potvrzuje velkou roli postavy, těla a prsou v sebevnímání ženy. Ani ji nenapadne radovat se ze zubů nebo vlasů! Omlazené, tedy tvarově upravené a hlavně zpevněné poprsí je skutečně to, co vrací ženám jejich sebevědomí, radost a chuť do života, v jistém ohledu funguje jako elixír mládí.

 

Prsa stále jako nová

Podobně jako ona čarodějnice, ovšem na základě vědeckého přístupu a léčebných metod, fungují plastičtí chirurgové, kteří vracejí ženám jejich mládí. Zub času, výkyvy v tělesné váze, změny velikosti poprsí v průběhu těhotenství a jeho „časté používání“ v podobě kojení připravují prsa o jejich tvar, objem a pevnost, způsobují jejich vyvěšení. Změnu tvaru může mít na svědomí také úraz nebo operace kvůli nádoru. Pevnost a povislost prsou si hlídají už mladé dívky, jak o tom svědčí populární test kolující na internetu, podle něhož nastává stav, kdy je třeba s poprsím začít něco dělat tehdy, když se pod ním udrží tužka. Samotná modelace, tedy napravení poklesu a zpevnění poprsí, je chirurgický zákrok, který se obejde bez implantátů. Ty se uplatňují pouze při tzv. augmentaci - zvětšování.

 

Se stoprocentní úhradou od zdravotní pojišťovny

Nemalé procento plastických operací prsou probíhá na základě zdravotních indikací, v těchto případech jde o úkony, které zachraňují zdraví pacienta a - což je velmi důležité – jsou plně hrazeny zdravotními pojišťovnami. Jedná se o především o zmenšení mohutného poprsí kvůli problémům se zády nebo ztížené pohyblivosti nebo o napravení mimořádné asymetrie, která může mít negativní vliv na správné držení těla. Ve specifických případech se k nutnosti úkonu vyjadřuje kolegium odborníků včetně revizního lékaře.

 

Jak vnímáte vaše prsa? Co vám dodává ve společnosti sebevědomí? Líbí se vám ženské akty? Zkusila jste někdy v článku popisovaný trik s tužkou?

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.