poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Nepodceňte čistotu zahradního bazénu

Majitelé zahradních bazénů jsou v letošních vedrech opravdu šťastní lidé. Možnost zchladit se je v 37 °C vítaná. Jenže to celé má i jeden háček – při vysokých teplotách se voda rychleji kazí. Jak se s tím vypořádat a jak celkově řešit čištění zahradního bazénu?

 

Stojatá voda v bazénu se pochopitelně kazí. Nemáte-li bazén krytý, snadno do ní napadá listí a jiné nečistoty, občas se v ní také utopí nějaký ten hmyz. Ve vlastním zájmu byste se všech těchto neduhů měli zbavovat, jelikož vám mohou přivodit nejrůznější problémy od mykóz, jimiž ženy trpí přes léto poměrně běžně, přes různé vyrážky až třeba po pálení očí. Radovánky ve vodě by pak rozhodně nebyly šťastné.

 

Základem je písková filtrace

Pro čištění hrubých nečistot nejlépe poslouží bazénová filtrace na přírodním principu, která využívá písek. Voda protéká přes filtrační náplň, v níž se zachycují nečistoty, a do bazénu se pak vrací čistá voda. Náplň obsahuje několik vrstev křemičitého písku, proto se jí říká písková filtrace.

 

Hrubé nečistoty či utopené mouchy je sice možné vylovit i manuálně pomocí síťky, avšak tenhle postup je vhodný možná tak u dětského nafukovacího bazénku, jinak byste se příliš nadřeli. Písková filtrace nemusí běžet pořád, pustíte ji podle špinavosti bazénu (zpravidla několikrát denně). Na údržbu je nenáročná, náplň z písku je potřeba vyměnit asi jednou za 2-3 roky.

 

Dále vše vyřešíte chemickými přípravky

Říkejte si, co chcete, ale bez chemie zahradní bazén provozovat nelze. Základem jsou přípravky upravující pH – buď jej zvyšují, nebo snižují. Hodnotu pH změříte pomocí testeru, správně by měla být 7,2. Podle toho, co vám ukáže, zakoupíte přípravek pH plus či pH minus. Neobejdete se ani bez chlórových tablet. Obsah chlóru by měl být 0,3 – 1 mg/l. Veškeré individuální problémy (zakalená či zelená voda) se pak řeší speciálními přípravky. Podívejte se třeba na www.albixon.cz na bazénové příslušenství do kategorie bazénové chemie a uvidíte sami, že se dá vyřešit téměř každá potíž. Vypouštění bazénu je extrémní řešení, k němuž zpravidla není nutné přistupovat.

 

Česká akciová společnost Albixon je specialistou v oblasti teras, bazénů a jejich zastřešení. Nebojte se na ně obrátit s jakýmkoliv problémem týkajícím se vašeho bazénu, ať už jste jej pořídili u nich nebo někde jinde.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.