poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Sportovní výživa je věda

Sportovní výživa, jak už sám název napovídá, je určena především pro sportovce na vrcholové úrovni, kteří potřebují i mimo trénink dodržovat určitá omezení a užívat doplňky stravy, nebo pro sportovce, kteří jsou právě v tréninku. Jak už bylo naznačeno, spadají do ní i mnohé doplňky stravy určené pro sport. Ty však mohou bez starostí užívat i amatérští sportovci. Je totiž prokázáno, že příjem těchto přípravků může příznivě ovlivnit, a tedy usnadnit adaptaci na danou zátěž.

 

Jak vybrat vhodné proteiny?

Mezi nejrozšířenější doplňky stravy pak patří právě ty proteinové. Jejich výběr však může být jednou velkou záhadou. Ať se podíváte na jakoukoliv poradnu či diskuzi, názory se v ní vždy liší a každý doporučuje něco jiného v závislosti na tom, v jaké fázi právě jste a jaký je váš cíl. Protein neboli laicky bílkovina je základním stavebním prvkem lidského těla, a je tedy důležitá i pro nárůst svalů.

 

Mezi ty nejoblíbenější doplňky patří syrovátkové proteiny. Užívají je především ti sportovci, kterým jde o nárůst svalové hmoty a zvýšení fyzické síly. Jsou však velmi účinné také pro zachování svalové hmoty při hubnutí. Tyto přípravky je vhodné použít hned po tréninku. Naopak kaseinové proteiny jsou vhodnější na noc nebo na dobu před tréninkem, protože mají delší dobu vstřebatelnosti.

 

Kde nakupovat?

Možná si myslíte, že když nyní víte co si pohlídat, tak už bude nákup hračka, ale i tady je na místě ostražitost. Nakupovat byste měli jen od ověřených prodejců, u kterých se můžete spolehnout na jejich dobré hodnocení. Jedním z nich je například také internetový obchod efitness.cz, kde najdete velké množství jak osvědčených doplňků stravy pro sportovce, tak také dalšího sportovního a fitness zařízení. Zboží si můžete nechat buď zaslat přímo na adresu, nebo osobně vyzvednout v kamenné prodejně v Praze.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.