poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Zlaté a historické mince se nyní dají prodat za výhodných podmínek

Existuje celá řada způsobů, kam investovat peníze. Pakliže jste v minulosti vložili část svých úspor do cenných kovů, tedy zejména zlatých mincí a slitků, pak vězte, že jste z dnešního pohledu udělali velmi dobře.

 

Důvod je jednoduchý. Cena zlata se totiž aktuálně pohybuje na nejvyšších hodnotách za posledních 7 let. Je tak ideální doba přemýšlet o tom, zda nenastal čas na prodej vašich zlatých mincí, pokud nějaké vlastníte.

 

Před prodejem si zjišťujte hodnotu zlata

Rozhodnete-li se pro prodej, je důležité zvolit správný postup. Především si nechte udělat řádné ocenění mincí od odborníků. Totéž platí i v případě, že doma najdete třeba nějaké historické mince. Z nich se klidně může stát doslova zlatý poklad, pokud půjde o velmi cenné kousky.

 

V Praze vám poradí specialisté na mince a numismatiku

A kde mince ocenit? Poradit vám mohou třeba v Obecním domě v Praze, který se nachází nedaleko Prašné brány v samotném centru města. Aktuálně se zde bude pořádat akce 3.4. a zúčastní se jí přední experti na oceňování mincí z tuzemska. Chybět však nebudou ani znalci rakouské numismatiky, díky nimž se dozvíte, zda vámi držené historické mince mají nějakou hodnotu a vyplatí se je prodat.

 

Cena zlata stoupá. Je však nutné si uvědomit, že je do jisté míry ovlivňována také kurzem koruny vůči euru. V tomto směru mají přeci jen větší výhodu obyvatelé okolních zemí, kde se běžně platí eurem, Slovensko nevyjímaje. Současný trend ale může každého českého občana uklidnit, neboť tuzemská měna je vůči evropské poměrně stabilní, bez razantnějších výkyvů.

 

Je otázkou, zda cena zlata půjde ještě nahoru. V každém případě se prodej zlatých mincí nyní vyplácí investorům, kteří je nakoupili před lety. Hodnota investičního zlata se v současné době pohybuje kolem 1.700 dolarů za trojskou unci, dříve za ni prodávající dostali třeba jen 1.300 dolarů.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.