poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Proč vznikají vrásky? Na vině nemusí být jen stárnutí

Stárnutí kůže a přibývající vrásky jsou něco neodvratitelného, co zkrátka jednoho dne přijde. A když na sobě ženy začnou pozorovat první projevy další fáze života, začínají krapet panikařit a ptát se, jak na vrásky, respektive co na první, zprvu jemné linie platí a jestli náhodou neexistuje elixír mládí, který by se postaral o opětované omlazení pleti a pokožky. Co si už uvědomuje jen málokterá žena, tak to, že vrásky nutně nemusí být projevy pouze stárnutí, ale že za nimi může stát něco zcela jiného.

Ano, ztráta kolagenu a přibývající věk má na vzniku vrásek ten největší podíl. Zmiňovanou ve vodě nerozpustnou bílkovinu ztrácíme už po pětadvacátém roce života, což vede k povislé pokožce a prohlubujícím se liniím na obličeji. S přibývajícím věkem se také výrazně mění produkce hormonů, což také do jisté míry ovlivňuje pružnost pokožky.

Vedle těchto faktorů však stojí za zmínku další, jež vznik vrásek také podporují.

 

Sluníčko

Vypíchnout musíme především sluníčko. Mezi námi se nachází celá spousta lidí, kteří se snaží co nejvíce se sluníčku vystavovat, jelikož doufají, že chytnou takzvaný “bronz”. Jenže přílišné slunění vede pouze k jedné věci, a sice ke ztrátě mladistvého vzhledu. Tento nežádoucí efekt se násobí, pakliže nepoužíváme produkty a krémy s dostatečně vysokým ochranným faktorem. Ten by se i při našich podmínkách měl dostat na číslo 50.

 

Znečištěné ovzduší

Věděli jste, že na vzniku vrásek se do jisté míry podílí i znečištěné ovzduší? Ať už pobýváte více ve městě, konzumujete nekvalitní vodu nebo jíte nevyváženou, nezdravou stravu plnou cukru a soli, pleti tím zrovna neprospíváte. Všechno to dovršuje nedostatek spánku a nedostatečný pitný režim, což výrazně urychluje proces stárnutí.

Kromě nepodceňování péče o pokožku se vyplatí užívat antioxidanty nejen ve stravě, ale také by měly být součástí přípravků používaných na obličej. Umí totiž zmírnit negativní dopady na naši pleť a pokožku.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.