poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

8 důvodů, proč se v přiměřeném množství vyplatí pít kávu každý den

8 důvodů, proč se v přiměřeném množství vyplatí pít kávu každý den

Káva patří mezi jedny z nejkontroverznějších nápojů vůbec. Přestože má plno milovníků, kteří si bez svého ranního Nespressa či jiného typu kávy nedovedou svůj den představit, existuje i řada jejích odpůrců, kteří se jí kvůli její hořké chuti naopak obloukem vyhýbají. Stejně tak rozpolcené jsou i názory na to, zda káva zdraví škodí nebo naopak prospívá.   Odpověď totiž není tak jednoduchá, záleží totiž na mnoha faktorech, které zahrnují zdravotní stav daného člověka, počet vypitých šálků za den i druh a kvalitu samotné kávy. Pokud jste dosud pili pouze tu instantní, určitě byste měli vyzkoušet Gourmet kávu, která vám ukáže, jak pravá, kvalitní káva skutečně chutná. Přináší s sebou však mnohem více než jen lahodnou hořkost a pořádný energetický nákop. Jaké další benefity na sobě můžete pocítit?  

  1. Má potenciál prodloužit život - podle nejnovějších studií se u lidí, kteří pravidelně pijí kávu, snižuje pravděpodobnost vývoje některé z hlavních příčin úmrtí, mezi které patří například srdeční onemocnění, mrtvice, cukrovka nebo onemocnění ledvin.
  2. Dokáže zlepšit vstřebávání cukru - káva dokáže zpomalovat uvolňování cukru v krvi, a tak zabraňuje inzulinové rezistenci. V několika výzkumech se navíc potvrdilo, že u lidí, kteří pravidelně pijí kávu, je nižší riziko vývoje cukrovky druhého typu.
  3. Podporuje zdraví srdce - jeden až dva šálky denně mohou pomoci odvrátit srdeční selhání v případech, kdy má oslabené srdce potíže s čerpáním dostatečného množství krve do zbytku těla.
  4. Funguje jako prevence před Parkinsonovou chorobou - nejenže by podle studií mohla káva pomoci tomuto onemocnění předcházet, ale také po pohybové stránce pomáhat těm, kteří jím již trpí.
  5. Chrání zdraví jater - vypadá to, že jak klasická káva, tak i ta bez kofeinu má ochranný účinek na játra. Výzkumy ukazují, že u pijáci kávy bývají testy jaterních enzymů ve zdravém rozsahu mnohem častěji než u lidí, kteří ji nepijí.
  6. Snižuje riziko vzniku rakoviny tlustého střeva - v dnešní době připadne rakovina tlustého střeva zhruba na každého dvacátého třetího člověka. Vědci však zjistili, že káva, ať už s kofeinem nebo bez něj, dokáže riziko vzniku této zákeřné choroby snížit, a to až o 26 %.
  7. Pomáhá předcházet mrtvici - pokud si dopřeje každý den jeden hrnek kávy, můžete podle studií úspěšně předejít tomu, že by vás potkala mrtvice. Samozřejmě to ale neplatí v případě, že si ke kávě zapálíte jednu nebo dokonce dvě cigarety, to byste se pak mohli dočkat spíše opačného výsledku.
  8. Snižuje riziko onemocnění Alzheimerovou chorobou - podle provedených výzkumů byste se dvěma šálky kávy denně mohli vyvarovat tomu, že by se u vás vyvinula Alzheimerova choroba či stařecká demence jako taková.

A na závěr máme pro vás tip, jak si kávu vychutnat ještě více! Kávu si vyzkoušejte namlít doma těsně před její přípravou. Na výběr máte elektrické a ruční mlýnky, s kterými si kávu namelete sami a rozvoníte tak celou místnost. Nakonec zůstane jen jediná povinnost a to vychutnat si oblíbený šálek kávy.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.