poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Chioská masticha pomůže proti Helicobacter pylori

Chioská masticha je pryskyřice, získávaná ze stromu Pistacia lentiscus a obsahuje množství účinných látek, které mají příznivé působení na lidský organismus. Působí převážně na střevní a žaludeční problémy a používá se i při boji s bakterií Helicobacter pylori. Přestože je tato pryskyřice v Řecku známá již staletí, k nám se povědomí o jejích léčivých účincích dostalo až poměrně nedávno. Chioská masticha se tedy uchytila I v moderní medicíně a využívá se jako přírodní doplněk stravy. 

 

Co je chioská masticha a odkud pochází?

Míza, která vychází z větví stromů Pistacia lentiscus na slunci pomalu zasychá a vytváří se z ní pryskyřice s názvem chioská masticha. Strom Pistacia lent  iscus se vyskytuje na jižní části ostrova Chios. Pryskyřice je poměrně vzácná, protože proces její získávání je složitý a zdlouhavý. Tomuto procesu se věnují domácí pěstitelé, kteří v určité období, kdy je strom připraven, nařežou kůru stromu a nechají mízu volně vytékat. Zaschlou ji domácí farmáři sbírají ze země. Takto sklizena masticha je vhodná na žvýkání a má pozitivní vliv na zdraví ústní dutiny. Je to však jen prvotní produkt, který čeká ještě dlouhá cesta. Nepřehlédněte: Pokud hledáte podrobné informace o masticha, přečtěte si článek Chioská masticha. Doporučuji také recenzi přípravku Masticha Active.

 

Masticha v boji proti bakterií Helicobacter pylori 

Výzkumy ukázaly příznivé působení chioskej mastichy proti bakterií Helicobacter pylori, která infikuje organizmus člověka a je spojena s dalšími chorobami. Bakterie působí zejména v oblasti žaludku a dvanáctníku, kde se rozmnoží a začne vyvOlavi záněty. Helicobacter pylori se prvotně řeší antibiotiky a při zpozorování akýchkoľek příznaků byste se měli poradit se svým lékařem. Masticha vám mohu pomoci v boji s Helicobacter pylori díky obsahu účinných látek a kyselin, které zmírňujízáněty.

 

Účinné látky obsažené v masticha

Pryskyřice mastichy obsahuje dvě důležité kyseliny, které jsou odpovědné za jejich antimikrobiální, antivirové, protizánětlivé a protivředové účinky. Jsou to:

Masticha obsahu je také polyfenoly, které mají ve spojení s ostatními složkami příznivé účinky na hladinu glukózy a cholesterolu v krvi. Dále je pryskyřice složená z:

Účinky mastichy na trávení a žaludeční problémy Výzkumy ukázaly, že masticha obsahuje až 70 složek, které příznivě ovlivňují lidský organismus. Masticha pomáhá při různých problémech

 

Další použití chioskej mastichy

Chioská masticha má široké využití a kromě žaludečních potíží se využívá i na dentální hygienu. Žvýkání pryskyřice pomáhá při prevenci zubního kazu, zabraňuje tvorbě povlaku a odstraňuje zápach z úst. V arabských zemích se využívá i v gastronomii a přidává se do pokrmů, kterým dodá svou specifickou chuť. V kosmetickém průmyslu se masticha využívá, díky svému složení a přidává se, jak esenciální olej do mýdel nebo krémů. 

 

Produkty z chioskej mastichy

Na trhu jsou různé produkty z chioskej mastichy a můžete se s nimi setkat v různých formách. Produkty mohou vyrábět pouze certifikované společnosti, které jsou ve sdružení "Mastichochoria" a pravá masticha má chráněné označení původu. Produkty mohou být:

Prášek z mastichy je nejlevnější alternativa, ale to neznamená, že nejhorší. Díky práškovému složení je účinek okamžitý a začíná působit již v ústní dutině. Kapsle obsahují čistou chioskou mastichu, která byla upravena do podoby kapslí. Na trhu najdete i kapsle, které kromě mastichy obsahují aktivní probiotickou kvasinkovou kulturu. Ta zvyšuje účinky mastichy a pomáhá předcházet trávicím problémům. Krystaly v syrovém stavu jsou základní formou mastichy bez úpravy. Jsou vhodné pro zlepšení trávení a na udržování dentální hygieny. Žvýkání krystalů napomáhá před vznikem zubního kazu a zápachu z úst. Žvýkačky z mastichy jsou určeny na dentální hygienu a předcházení zubního plaku a kazu.

 

Kdy byste neměli užívat chiosku mastichu

Mastichu by neměly užívat těhotné ženy a lidé, kteří jsou alergičtí na pryskyřici. Pozor by si měli dát i lidé s nízkým tlakem a děti do 6 let. Před zahájením užívání chionskej mastichy se poraďte se svým lékařem. Zdroje:

 
+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.