poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

In-line bruslení pro zdraví

Pro zdraví je dobrý jakýkoliv sport. Je jedno, jestli si zamilujete florbal, běhání, cyklistiku, jógu nebo in-line bruslení, každá aktivita se totiž počítá. Bruslení je každopádně velmi dobrou sportovní aktivitou nejen pro zdraví, ale i pro vzhled vašeho těla. Pomůže vám spálit spoustu kalorií a vytvarovat stehna i hýždě.

 

Obliba in-line bruslení v posledních letech stoupla a jistě na tom svůj podíl má i více cyklostezek. Povedených tras, které se dají absolvovat na bruslích, je po celé republice spousta a určitě se některá nachází i ve vašem okolí. Než se na ni vydáte, přečtěte si však pár rad.

 

Základním vybavením jsou brusle, ale vyplatí se investovat i do jiných věcí

V první řadě potřebujete dobré in-line brusle. Nemusíte si kupovat hned nějaký drahý model za pět tisíc, takové brusle jsou obvykle určené spíš závodníkům a lidem, již chtějí jezdit opravdu rychle. Jestliže se nechcete moc nadřít, sledujte velikost koleček. Čím jsou větší, tím rychleji brusle jezdí, ale samozřejmě zase musíte vydat větší výkon, abyste je rozjeli. Dál už se vyplatí vybrat snad jen líbivý design a pochopitelně dobrou velikost. Žádná jiná pravidla neexistují.

 

Pokud však s bruslením začínáte, investujte i do další výbavy. Základem by měly být rukavice na in-line bruslení, protože kdykoliv budete padat, budete před sebe dávat ruce a brzy byste měli odřené dlaně. Dobré jsou i chrániče na kolena a na lokty, samozřejmě helma. V začátcích, kdy jezdíte pomalu, jsou sice úrazy hlavy méně pravděpodobné, ale člověk nikdy neví. Helma by měla být hlavně výbavou zkušenějších jezdců, již dosahují vysokých rychlostí. Většina z nich si však myslí, že jim se nic takového nestane, helmu proto nenosí. Buďte zodpovědnější a myslete na svou bezpečnost.

 

Na začátku to nepřehánějte

Za hodinu na bruslích ujedete asi 10 až 15 km, záleží na vaší fyzické kondici i terénu. Ubíhá to rychle, obzvlášť když nechodíte bruslit sami, nýbrž ve dvojici. Bruslení je ideální sport pro dva, ať už s sebou vezmete svou druhou polovičku či kamarádku nebo kamaráda. Popovídáte si, uděláte něco pro svou postavu a pro zdraví. Jestli nemáte nikoho, kdo by s vámi na brusle šel, můžete si do sluchátek pustit oblíbenou hudbu či podcast. V tomto případě však buďte velmi obezřetní, na cyklostezce se totiž nepohybujete sami. Pro začátečníky sluchátka nejsou vůbec vhodná.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.