poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Má Chioská masticha prospěšné účinky pro trávící trakt?

Chioská masticha pomáhá především při žaludečních či střevních obtížích (Crohnova nemoc, infekce bakterií Helicobacter pylori, žaludeční vředy, záněty žaludku, rakovina žaludku). Je známá také tím, že redukuje pálení žáhy, pomáhá s aterosklerózou a vysokým cholesterolem, podporuje činnost tlustého střeva a navíc působí antisepticky, antibakteriálně a antimykoticky. Pozitivní účinky Chioské mastichy potvrzuje několik studií provedených na renomovaných univerzitách a institutech, jejichž výsledky byly zveřejněny v prestižních vědeckých časopisech.

 

Chioská masticha a vředová onemocnění

Jedna z klinických zkoušek byla prováděna na 38 osobách, u nichž byly endoskopicky potvrzeny příznaky vředů dvanáctníku. Části pacientů byla podávána Chioská masticha, druhé části placebo. U 80 % pacientů léčených Chioskou mastichou došlo ke zmírnění příznaků a u 70 % z nich byl endoskopicky prokázán léčebný účinek. U pacientů léčených placebem jsou čísla výrazně nižší. Další z výzkumů prokázal, že po týdnu léčby Chioskou mastichou došlo k symptomatické úlevě u pacientů postižených benigními vředovými onemocněními a u některých došlo k úplnému uzdravení.

 

Chioská masticha a střevní onemocnění

Jedna ze studií se věnuje vlivu Chioské mastichy na prostup bakterií ze střev do krevního oběhu. Vědci v ní zjistili, že tato pryskyřice funguje jako velmi účinná prevence nepříznivých účinků a chrání střeva před poškozením. Jiná studie se věnovala zkoumání vlivu Chioské mastichy na Crohnovu nemoc a z výsledků vyplývá, že došlo k výraznému snížení indexu aktivity a hladiny plazmatických interlukinů a Chioská masticha může fungovat jako důležitý regulátor imunity. Další studie potvrdily, že Chioská masticha potlačuje účinek střevní invertáze, maltáze a laktáze.

 

Chioská masticha - zázrak z přírody

Všechny výše zmíněné a mnohé další studie také jednoznačně potvrzují, že užívání Chioské mastichy, která je čistě přírodním produktem, nevyvolává žádné vedlejší účinky a její užívání je zcela bezpečné. Pokud si chcete být jistí, že kupujete originální Chioskou mastichu, nakupujte na Mastichashop. Jedná se o autorizovaného prodejce pro Českou republiku ustanoveného Asociací pěstitelů mastichy na řeckém ostrově Chios.

 

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.