poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Crossfit. Objevte tento fenomén!

Co je Crossfit? Možná jste toho o něm už spoustu slyšeli a divíte se proč má sousedka na lednici magnet s nápisem "i love crossfit", ale proč je tolik zajímavý a tolik oblíbený? Zkusíme vám to na následujících řádcích vysvětlit.

 

Pokud děláte jakýkoliv sport, soustředíte se na věci které v tom daném sportu potřebujete a nic jiného vás vlastně nemusí zajímat. Pokud jste běžec na dlouhé tratě, tak vás zcela jistě nebude moc zajímat vzpírání, pokud vzpěrač, tak výkon na dlouhé trati je pro vás doslova k ničemu (je dokonce kontraproduktivní). Pokud budete dělat Kalistheniku, budete mít silný vršek těla, ale slabý spodek těla a takhle by se dalo pokračovat asi do nekonečna. Pokud byste ale dělali Crossfit a šli na to takto, tak byste měli problém. V Crossfitu se totiž kloubí jak síla, tak vytrvalost a šikovnost.

 

Musíte být totiž fit v mnoha aspektech sportu. Potřebujete: výdrž, vytrvalost, pružnost, výbušnost, mobilitu, přesnost, gymnastickou průpravu. Popravdě se z vás musí stát nový Terminátor.

 

Crossfitové tréninky jsou tak kombinací vzpírání (a ne zrovna s malými váhami) a cviků jako je nadhoz, trh. Gymnastiky s klikami ve stojce, shyby či muscle-upy na kruzích v kombinaci s vytrvalostní složkou jako je například běh, plavání, skákání přes švihadlo. Samozřejmě potřebujete být ve všem dobří a v tom je ten pověstný háček. Pokud vzpíráte a zvedáte víc a víc, tak k tomu většinou patří i nabírání svalové hmoty, protože svaly tak prostě reagují, ale pokud jste těžcí, máte zase větší problém s během. Pokud se prostě moc věnujete jednomu aspektu, tak ztrácíte na tom dalším. V Crossfitu tedy vítězí balanc. Závodníci musí být připraveni v každé disciplíně která vás napadne. Velmi často dopředu dokonce netuší z čeho závody budou sestávat. Závody jsou pro ně někdy jedno obrovské překvapení. Jako když před pár lety zařadili trojskoky přes švihadlo. V crossfitu jsou tzv. Double unders (dvojskoky) velmi oblíbené, ale málokdo měl natrénované trojskoky a spousta závodníků na tom vyhořela. V Crossfitu tedy opravdu vítězí všestrannost.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.