poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Výběr židle je klíčový pro zdraví. Na co si dát pozor?

Sezením strávíme velkou část dne. Špatná židle či nevhodný styl sezení mohou vyústit v celou řadu zdravotních komplikací. Vyhnout se jim však naštěstí není nic komplikovaného. Všechno začíná u výběru vhodné židle.

 

Domácí kancelář

V bytě se židle nachází u jídelního stolu, prostorná křesla jsou v obývacím pokoji a důležitým bodem jsou kancelářské židle a křesla k PC, kde často strávíme až neuvěřitelné množství času. Vybírejte proto dostatečně bytelnou a pohodlnou variantu, která vám nebude působit nepohodlí. V každém případě se snažte a při práci z domova nezapomínejte na své zdraví. Nejen estetické, ale hlavně praktické využití by měly mít i další židle - jídelní, designové i konferenčí.

 

Pohodlné a zdravé sezení i během relaxace

Pozor si dejte také na výběr křesla na sezení i relaxaci. Klíčová je hlavně oblast podpěry zad, která by měla být správně anatomicky tvarovaná a měla by poskytovat pohodlí pro kvalitní odpočinek bez negativních důsledků. Vybírejte takovou povrchovou úpravu, která vám bude příjemná a zároveň se o křeslo dokážete správně postarat. Klasikou jsou čalouněné varianty, ale někteří nedají dopustit na kožené sedačky. Ty vydrží déle a mohou být neuvěřitelně pohodlné, ale žádají si větší péči.

TIP: Obývací stěny

Na židli seďte správně

Možná se to zdá jako nesmysl, ale je překvapivé, že mnoho lidí neví, jak sedět správně na židli. Nohy by měly být vedle sebe přirozeně na šířku ramen. Kolena ohnutá zhruba v pravém úhlu a spuštěná dolů ze židle. Záda přirozeně narovnaná s možností využívat zádové opěry kancelářské židle. Ruce by měly být ohnuté v loktech přibližně do pravého úhlu. Sami jistě víte, jak se vám sedí pohodlně. Pokud budete dodržovat tyto jednoduché zásady a vyhnete se zlozvykům, jako je sezení s nohou přes nohu, výrazně snížíte výskyt problémů s páteří i jinými částmi pohybového aparátu.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.