poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Zlato jako investice

Zlato je staré jako samotné lidstvo, přičemž tento drahý kov byl používán už ve starověku jako platební prostředek. O jeho historii se toho dočtete více než dost. Námořníci jako Columbus a Magellan se plavili přes oceány, aby našli zlato, a potom z něj financovali své projekty. Investice se vyplatila, protože od renesance byly drahé kovy přepravovány ve velkém množství z Jižní Ameriky do Španělska a Portugalska, kde dodnes stojí nádherné kostely a paláce, jež svědčí o bohatství dané doby.

Drahý kov má spoustu předností. Přepravovat ho můžete jako investici kamkoliv na světě, protože zlato se nakupuje a prodává po celé planet za jednotné sazby.

 

Fyzické zlato je stále velice žádané

Velice žádané je především fyzická varianta, která však potřebujete někde uschovat. Pokud si nechcete kupovat trezor, pronajměte si bezpečnostní schránkuZlato je ideální způsob, jak diverzifikovat investiční portfolio, protože se chová jinak než ostatní investice, jako jsou například akcie.

Zakoupit ho můžete ve formě slitků, což jsou cihličky, nebo mincí. Počítejte však s tím, že u mincí není hodnoceno jen to, kolik zlata obsahují, ale i jejich sběratelská hodnota. Dále vás nadchne, že je investiční zlato osvobozeno od DPH, čímž se liší od ostatních drahých kovů, jako jsou stříbro a platina.

 

Výhody a nevýhody

Zlato je bezpečné, protože vždy představovalo platební prostředek a přijímá se po celém světě. Pokud s sebou nosíte zlatou minci, okamžitě ji můžete převést na hotovost jak v USA, tak i v Austrálii, Nigérii, Španělsku a podobně. Směnný kurz by měl být do značné míry totožný.

Zlato má však krátkodobé výkyvy cen, přičemž při poklesu se vyplatí do něj investovat, neboť z dlouhodobého hlediska jeho hodnota neustále roste. Počítejte s tím, že peníze ukládáte do zlata na delší dobu, nikoliv na pár měsíců, takže vám negeneruje ihned zisk.

Fyzické zlato zakoupíte u prodejce Pražská mincovna, která má sídlo v Obecním domě v Praze. Navštívit můžete kamennou pobočku, případně vytvořit objednávku přes stránku zlate-mince.cz.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.