poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Mužský přechod se projevuje hlavně únavou. Připravte se na něj!

Je podobný menopauze. Jenže oproti ní je mužský přechod tabu, a tak možná nevíte, že potká, nebo potkal i vás. Co byste o něm měli vědět?

 

Mužský přechod se blíží pomalu

Stejně jako každá žena projde menopauzou, potká mužský přechod i všechny zástupce silnějšího pohlaví. Někdo ho ale téměř nezaznamená, protože se fyzicky nemusí projevit. U jiných mužů se andropauza ukáže o to výrazněji. Únava, psychické i fyzické vyčerpání, změny nálad, ale i horší kondice – zkrátka poznáte, že to najednou není jako dřív. Bývá pravidlem, že mužský přechod se blíží plíživě a pozvolna. S příznaky andropauzy ale můžete úspěšně zatočit, čtěte dál!

 

Příčina únavy, která by vás nenapadla

Obvykle máme testosteron spojený s plodností, jenže on toho v těle dělá mnohem víc. Testosteron spolupracuje s dalšími hormony, které jako celek řídí všechny funkce organismu. Nedostatek testosteronu způsobuje sklon k obezitě, ztrátu vlasů a ochlupení, nebo potíže se spánkem. A je i příčinou vleklé únavy. Muži často hledají důvod únavy v náročné práci nebo stresu, ale pravdou je, že kolem 45-55 roku je na vině spíš nedostatek testosteronu.


Mužský přechod přichází velmi pozvolna. Hladina testosteronu totiž začne ubývat zhruba ve 30 letech, a s každým rokem klesá o 1-2 %. Dá se říct, že v 45 letech má muž zhruba o 25 % méně testosteronu než před pár lety. Je logické, že úbytek testosteronu snáze vyřešíme v mladším věku. Buďte prozíraví, a připravte se na mužský přechod včas. Pokud vás neláká představa unaveného starce, a máte plány si užívat života na plné pecky co nejdéle, musíte pro to něco udělat.

 

Co můžete užívat pro podporu mužského zdraví?

Zinek a selen jsou prvky, které skutečně podpoří zdraví každého muže. Je ale výhodné doplnit je i dalšími přírodními látkami, protože takový komplex živin vám udělá větší službu.

K udržení hladiny testosteronu samozřejmě přispívá zdravý životní styl obecně. Samozřejmostí je nekouřit, udržovat se v kondici díky pohybu, a od věci není ani vyvážený jídelníček.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.