poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Nepodceňujte pravidelný servis oken

Okna, pokud chcete, aby vám dlouho a dobře sloužila, vyžadují patřičnou péči. Nezávisle na materiálu. Jak by měla vypadat?

Okna je v první řadě zapotřebí udržovat v čistotě. Dvakrát až třikrát do roka je třeba pečlivě umýt okenní skla i rámy. K tomu to účelu můžete používat buď k tomu určené přípravky z běžné obchodní sítě, ale dobře poslouží i ty, které najdete ve spíži. Skla třeba vyčistí octová nebo slaná voda (stačí jedna lžíce na litr vlažné vody). Účinný prý je i dětský šampon či vanilkový pudink rozmíchaný ve vlažné vodě.

 

Péče o okenní rámy

Při mytí oken se nezaměřujte jen na skla, pečlivou očistu žádají i rámy, které je třeba zbavit prachu, pylu a dalších nečistot. Povrch dřevěných rámů je pak zapotřebí v pravidelných intervalech obnovovat ochrannými nátěry. Plastová a hliníková okna jsou v tomto ohledu v podstatě bezúdržbová.

 

Těsnění a kování

Patřičnou pozornost je na místě rovněž věnovat okennímu těsnění. Právě na tom totiž záleží to, jak okna doléhají a zda se v domě drží teplo, nebo tzv. topíte pánu bohu do oken. Jednou do roka je vhodné těsnění potřít silikonovým olejem, který zabraňuje praskání těsnění a celkově prodlužuje jeho životnost. Ještě častěji (alespoň dvakrát do roka) je pak třeba promazávat okenní kování. K tomu vám opět poslouží silikonový olej, kterým jednotlivé kovové části jednoduše promažete.

 

Servis oken

Všechna okna nezávisle na materiálu je pak nutné čas od času nechat seřídit profesionály a zároveň si od nich nechat celkově zhodnotit jejich zhodnotit jejich stav. Například servis oken v Ostravě a okolí můžete svěřit firmě Okno profík, která vás zbaví v podstatě všech problémů, které se svými okny můžete mít.

 

Obraťte se na profesionály

Profíci z firmy Oknoprofik.cz okna (i dveře) profesionálně seřídí, v případě potřeby v nich vymění těsnění, rezavé panty, opraví okenní kování, vymění okenní kliku i namontuje pojistku na okno. Ale také do nich nainstalují vhodnou stínící techniku a sítě proti hmyzu. Zkrátka udělají vše, aby vaše stará okna fungovala i vypadala jako ta nová.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.