poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Vše, co byste měli vědět o průjmu

Žádná nemoc není příjemná, ale některá onemocnění snášíme ještě o něco hůře než ostatní. Týká se to i průjmu – ten člověka provází již od narození a dle statistik je dokonce druhým nejřastěji se vyskytujícím onemocněním (ještě častější jsou infekce dýchacích cest).

 

Co je to průjem?

O průjmu hovoříme v případě řídké stolice a častého vyprazdňování (více než 3× denně). Průjmová onemocnění lze dle doby trvání a příčiny rozdělit na akutní a chronický.

Akutní průjem netrvá déle než 2 týdny. Většinou ho náhle způsobují infekční bakterie a viry.

Chronický průjem trvá déle než 14 dní a může být příznakem vážnějšího onemocnění. Odborníci zdůrazňují, že takto dlouhý průběh není obvyklý a nemělo by se meškat s návštěvou lékaře.

Ať už jsou příčinou bakterie, viry, houby, nebo parazité, infekční onemocnění může postihnout různé části trávicího traktu (jícen, žaludek, tenké i tlusté střevo). V České republice většinu průjmových onemocnění způsobují bakterie a viry. Průjmy způsobené parazity jsou běžné v exotických destinacích.

 

Jak průjem léčit?

 

Léčba průjmových onemocnění spočívá zejména v dostatečném příjmu tekutin. Během průjmu dochází k dehydrataci, takže je nanejvýše vhodné upravit pitný režim tak, aby byly pokryty ztráty způsobené nemocí. Konkrétně jde o cca 3 – 4 litry tekutin denně (u dospělých). Vhodnými nápoji jsou černý čaj a nesycená minerální voda. V průběhu léčby není doporučeno konzumovat tučné a mléčné výrobky.

Léčba průjmu (http://www.hylak.cz/lecba-prujmu/) lze uspíšit pomocí podpůrných prostředků, jako je například Hylak forte. . Přípravek obnovuje rovnováhu střevní mikroflóry a ulevuje od průjmu a dalších problémů s trávením – zácpy, nadýmání a křečí.

Hylak forte je tzv. eubiotikum. V přípravku je obsaženo široké spektrum látek, které v organismu velmi rychle reagují a eliminují škodlivé bakterie ve střevech. Mohou ho užívat dospělí, děti i kojenci. Těhotné ženy po konzultaci s lékařem.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.