poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Milujete sushi? A znáte základní druhy japonského pokrmu?

Sushi je dnes velmi oblíbený pokrm, který vyhledáváme s velkou oblibou. Dokonce také využíváme rozvoz sushi z mnoha sushi barů nebo sushi restaurací, které sídlí v našem blízkém okolí. Sushi je typický japonský pokrm, za kterým se lidé dokonce sjíždí i do dalekého Japonska. Je to pro mnoho lidí důvod, proč se do Japonska vydat. Pokud patříte k milovníkům tohoto jídla, určitě dokážete vyjmenovat alespoň některé druhy japonského pokrmu. Pokud ne, přinášíme vám základní druhy sushi, které stojí za vyzkoušení.

 

Pokud jste nevyrůstali v Japonsku nebo jste si sushi zamilovali nedávno, možná nedokážete základní druhy sushi vyjmenovat. Ohromte však své přátele tím, kolik toho o sushi víte, a vyjmenujte alespoň níže uvedené základní druhy.

 

Maki

K základním druhům sushi patří rozhodně maki. V japonštině znamená slovo “maki” rolku nebo něco srolovaného. Maki je tedy rolka, která se nejčastěji plní rýží, rybou a zeleninou, následně je obalená v mořské řase.

Maki se připravuje v mnoha podobách a v mnoha různých variantách. Setkat se můžete třeba s uramaki nebo s futomaki.

 

Nigiri

Nigiri je další sushi klasikou. Jedná se o rýžový váleček, na který se vkusně naaranžuje kousek syrové ryby nebo kousek zeleniny (může se nahoru dát i vaječná omeleta). Nigiri mají v oblibě hlavně ti, kteří si chtějí vychutnat plnou chuť suroviny, jež se pokládá na rýžový váleček.

 

Rolls

I když se jedná spíše o západní výtvor, dostal se s pompou také do Japonska. K nejznámějším rolls patří California roll, která je plněná okurkou, avokádem, také krabí tyčinkou, majonézou a rýží, jež je obalená v sezamu. Samozřejmě existuje daleko více alternativ a podob tohoto druhu sushi. Do takzvaných Philadelphia roll se přidává třeba oblíbený krémový sýr, který obvykle v Česku používáme do dezertů jménem cheesecake.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.