poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Pelety jsou ekologické a čisté topivo

Topení dřevem je vzhledem ke zvedajícím se cenám za elektřinu a plyn čím dál oblíbenější. Spousta lidí však vnímá jako překážku složitou manipulaci s ním. Dřevo si musíte nechat dovézt, někam vyskládat, nechat vysušit, pak ho přenášet ke kotli. A to se bavíme o štípaném dřevu, s tím neštípaným je práce ještě víc.

Pro všechny, jimž přijde manipulace s palivovým dřevem komplikovaná, jsou jako dělané dřevěné pelety. Mají veškeré výhody dřeva, a ještě se od nich ani neušpiníte.

 

Co jsou dřevěné pelety?

Jak napovídá název, jsou vyrobené ze dřeva. Při zpracování dřeva vznikají jako vedlejší produkt piliny a hobliny. Ty se na tvarovacích lisech pod vysokým tlakem protlačují skrz malý kruhový otvor a u toho se zahřívají na teplotu kolem 100 °C. Celulóza, jež se nachází ve dřevě, pomalu měkne a začne lepit. Díky tomu piliny slepí k sobě a bez přidání jakýchkoliv přísad vznikne peleta s průměrem od 6 do 20 mm. Výrobek pak stačí jen nechat vychladnout a je připraven k topení.

 

Pelety jsou čisté topivo

Pelety se distribuují obvykle v pytlích. Ten si někam postavíte a z něj můžete rovnou přikládat do kotle. Neušpiníte se, nehrozí, že byste si zadřeli třísku. Manipulace s peletami je ve srovnání s dřevem mnohem čistší. Kromě toho se dá proces spalování pelet automatizovat, takže si pak nemusíte dělat starosti s neustálým přikládáním.

 

Cenově přijatelné řešení

Pelety mají vysokou energetickou účinnost, velmi dobrou výhřevnost a poměr cena/výkon je parádní. Prodeje peletek v ČR jen narůstají a cena za tunu je v posledních letech stabilní. Cenově jde o velmi výhodné řešení a poděkuje vám za něj také příroda. Přece jenom, peletky jsou ze dřeva a dřevo je obnovitelným zdrojem energie. Dřevěné peletky mají navíc nulovou bilanci CO2, při jejich spalování se uvolňuje tolik CO2, kolik stromy spotřebovaly při svém růstu.

 

Tak dáte peletám šanci i vy? U společnosti Optimtop si je můžete objednat s dopravou zdarma již od jedné palety.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.