poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Jaký je nejlepší menstruační kalíšek?

Ženy a dívky v mnohých rozvojových zemích jsou při menstruaci odkázány maximálně tak na kus hadru, my ve střední Evropě máme prakticky nekonečné možnosti. Menstruace už nám nemusí ztrpčovat život, stačí si vybrat vhodnou menstruační pomůcku.

Trhu v poslední době vévodí zejména menstruační kalíšky a menstruační kalhotky. Oblíbily si je především mladé dívky, zdá se, že vložkám a tamponům již odzvonilo. Jde o ekologii i pohodlí.

 

Přestaňte produkovat více opadu, než je třeba

Klasické vložky a tampony jsou na jedno použití. Schválně zkuste sledovat, kolik jich během jedné menstruace spotřebujete. Zamyslete se, jaké je to množství za rok, potažmo za celý váš život. Žena běžně menstruuje zhruba 40 let…

Menstruační kalíšek se používá opakovaně. Stojí zhruba tolik co čtyři nebo pět balení vložek/tamponů, vydrží vám však dlouhé roky, takže je řešením ekologickým i ekonomickým zároveň.

 

Z používání není třeba mít strach

Kalíšek má tvar trychtýře, který však zespodu neprotéká. Menstruační krev se v něm shromažďuje, a jakmile je plný, stačí ho vylít, umýt a znovu zavést. Existuje celá škála různých typů lišících se velikostí, tvarem a hlavně pevností. Nelze jednoznačně určit jeden nejlepší menstruační kalíšek, každému vyhovuje něco jiného.

Používá se úplně jednoduše. Zavedete ho podobě jako tampon. Napoprvé to možná nebude snadné, ale velmi brzy se naučíte ten správný postup a pak už bude zavedení i vytažení otázkou pár sekund.

 

Už žádné omezování

S menstruačním kalíškem lze dělat naprosto všechno, tedy i vydat se do bazénu. Nikterak vás neomezuje, a je-li správně zavedený, ani ho necítíte. To se o nepříjemné vložce, se kterou se v létě potíte, rozhodně říci nedá. Nemějte tedy strach a vyzkoušejte menstruační pomůcku 21. století. Více informací vám poskytne například blog Ecoblog. Najdete tam celé srovnání menstruačních kalíšků.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.