poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Jak vybrat chodítko, které poslouží i jako nákupní taška?

V současné době existuje celá řada kompenzačních pomůcek, přičemž jednou z nich je i chodítko, které je nápomocné při pohybu. Používá se buď krátkodobě, například při zlomeninách kostí, nebo dlouhodobě při potížích s rovnováhou.

 

Chodítko vám umožní pohybovat se po domě anebo dostat se k lékaři i do obchodu s potravinami. Výběr správného řešení vám poskytne větší svobodu pohybu. Pomůcky pro sebeobsluhu jsou vskutku praktické.

 

Typy chodítek

Setkáte se se čtyřmi hlavními typy chodítek, přičemž každé vyhovuje jiným potřebám. Záleží na tom, co přesně od takové pomůcky očekáváte.

 

Standardní chodítko nemá kolečka, ale namísto toho má čtyři neklouzavé nohy, z nichž každá je zakončena plochou gumou. Chodítko je vhodné pro každého, kdo potřebuje velkou stabilitu. Pokud se vám zdá, že hole neposkytují dostatečnou oporu, možná upřednostníte právě klasické chodítko, které však není pro rychlé pohyby. Nezapomeňte také zvážit, zda máte dostatečnou sílu v horní části těla, abyste při pohybu zvedli celé zařízení.

 

Dvoukolové chodítko má kolečka v přední části, která umožňují přirozenější chůzi, ale jsou v pevné poloze a neotáčejí se. Otáčení je pomalejší, protože s chodítkem se musíte pohybovat postupně, dokud se neotočíte novým směrem. Chodítko je o něco méně stabilní, takže byste ho neměli hodně zatížit.

 

Tříkolové chodítko má všechny tři nohy na kolečkách a každé z nich se plně otáčí. Pomůcka má dvě kolečka vzadu a jedno vpředu. Stabilita není tak vysoká, ale chodítko poskytuje dostatečnou oporu, aby vás udrželo v rovnováze a zajistilo pohyb rovnoměrným tempem.

 

Čtyřkolové chodítko má čtyři plně otočná kolečka zajišťující pohyb běžným tempem. Čtyřkolové chodítko můžete zatížit větší vahou, ale neměli byste ho používat, pokud si nejste jisti svou rovnováhou. Chodítko je poměrně mobilní a snadno se pohybuje bez větší námahy.

 

Kde koupit chodítko?

Jestliže chcete zakoupit chodítka, podívejte se na e-shop Zdravpom.cz, kde najdete i další kompenzační pomůcky.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.