poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Pleť pod rouškou volá o pomoc!

 

Na základě vládních nařízení, se stalo překrytí úst, denním chlebem. Pro některé se omezilo jen na cestování v MHD a pohyb v městě, pro některé je bohužel celodenní záležitostí. A nejen ženy, ale i muži, mají čím dál více nežádoucích projevů na pleti na bradě, okolo úst a nosu. Od nepříjemného pocitu sražené vlhkosti přes nevzhledné pupínky až po vážný ekzém. 

 

Co se vlastně pod rouškou odehrává? 

Častější příčinou potíží jsou právě látkové roušky z nevhodných materiálů, které pleť dráždí. Také špatně zvolená velikost, kdy není mezi látkou a ústy dostatek prostoru. Vedlejší příznaky mohou pozorovat zejména ženy s citlivější a sušší pletí. Jak již bylo řečeno v úvodu, díky vydechovanému vzduchu se sráží vlhkost na pleti či vousech, a následně dochází k jemnému zapaření. Pokud k tomu ještě přidáme různé bakterie, kvasinky a oslabenou obranyschopnost vlivem nedostatečné výživy pleti, je problém během chvíle na světě. 

 

Jak tomu zamezit? 

Myslete na správnou péči o roušky. Často je perte a ty jednorázové nepoužívejte opakovaně. Neodkládejte je do kabelek, kapes. Naopak je nechejte na vzduchu dobře proschnout, obzvláště, pokud jste nuceni vzít si ji na sebe znovu. Můžete je otřít nějakým jemným antibakteriálním ubrouskem

 

Před nasazením roušky, by měla být pleť čistá bez potu a nadměrné vlhkosti. To znamená aplikovat si přípravky, jako jsou krémy, make-up či gel na vousy dostatečně dopředu, minimálně půl hodiny. 

 

Po sejmutí roušky, pokud je to možné, opláchněte pleť čistou vodou, popřípadě jemně dočistěte tonikem. 

 

Věnujte pleti správnou kosmetickou péči. Používejte lehké krémy, séra, hypoalergenní kosmetiku. Doplnit výživu můžete i o termální spreje. 

 

Pokud se nějaké podráždění či potíže již vyskytnou, zkuste sáhnout třeba po aloe vera gelu, který silně hydratuje a regeneruje.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.