poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Jak vybrat správnou noční košili?

 

Zdá se to jednoduché, ale opak může být pravdou. Kdo má pocit, že si na spaní může obléct cokoliv, dost se plete. Kvalitní spánek je klíčový pro zdravý a spokojený život a jeho míru může značně ovlivnit zvolené ložní prádlo. Jak na to a co vědět o nočních košilích, aby byl spánek co nejsladší?


Zásada zdravého spánku #1 – přírodní materiál

Aby se tělo uvolnilo a cítilo se pohodlně, nemělo by přijít do kontaktu s ničím nepřirozeným a umělým. Proto si ložní prádlo a oblečení na spaní vybíráme z kvalitních přírodních materiálů. Nejosvědčenější je bavlna a satén. Kdy kterou látku oceníme? Bavlna je typickou látkou pro dámské noční košile s krátkým i dlouhým rukávem. Jsou to stoprocentně přírodní vlákna, takže neškodí ani citlivým pokožkám se sklony k ekzémům a alergiím. Bavlněné noční košile dobře sají pot, takže se spolu s krátkým rukávem zdají jako ideální volbou pro klidný spánek během horkého léta. Výhodou bavlny je její odolnost. Nemusíme se bát, že jí ublížíme častým praním či žehlením. Satén je už od pohledu luxusnější látka. Zaplatíme za něj sice víc, ale také naděláme víc parády. Saténové noční košile v klidu nahradí sexy negližé určené pro oživení partnerských večerů. Vedle této funkce je satén nedocenitelný také pro svou lehkost a vzdušnost. Spát v saténové košili je jako spát na vodě, proto je tato látka velmi oblíbenou i pro výrobu povlečení. Jemnější vlákna nicméně potřebují šetrnější zacházení. Praní a žehlení tak podléhá pravidlům určeným na vnitřních cedulkách.

 

Zásada zdravého spánku #2 – chlad

Usínat se nám bude lépe v chladné větrané místnosti. Teplota by měla být mezi 17 a 21 stupni. Právě proto je satén ideální volbou, protože umí v létě chladit a v zimě zahřát. Nemusíme se proto bát, že budeme muset saténovou košili s příchodem podzimu odložit do skříně. Tato látka nám pomůže mnohem snáz regulovat tělesnou teplotu. Ze začátku studí, později udrží přirozenou tělesnou teplotu. Nesmíme totiž zapomínat, že teplota těla během několika hodin spadne. Kdo je zimomřivější, může sáhnout i po teplejší variantě oblečení, jako je froté nebo noční košile s dlouhým rukávem.

 

Je to o psychice – potřebujeme vypadat k světu

Nestyďte se za to, že chcete, aby vám to slušelo. Každá žena po tom touží, i když se to může snažit popírat. Vždyť dobře nemusíme vypadat jen kvůli partnerovi, ale také (a to možná především) kvůli sobě. Lidské psychika je komplexní a zatím dost tajemný mechanismus, který ovlivňuje naše zdraví, šťastné žití i úspěch. Pokud se sami sobě líbíme a cítím se sebevědomě, má to dopad na další aspekty našeho života. Ani do postele nemusíme chodit ve vytahaném tričku. Obléknout bychom si měly to, co nám padne a díky čemu se na sebe rády podíváme do zrcadla. Takový pohled může být k nezaplacení. Noční košilka dozdobená krajkou je jistou výhrou. Bez jakékoliv námahy vytvoříme půvabný vzhled, za který nemusíme platit vlastním nepohodlím.

 

Oblečení na doma zlepší produktivitu

Zvláště Češi mají zažitou představu, že doma se mají obléknout do čehokoliv, co podědili nebo vyřadili z pracovního šatníku. Na prvním místě by ale mělo být pohodlí a právě pohodlí zajistí kvalitní střih a materiál. Už jsme zmínili, že zárukou příjemného nošení je stoprocentní bavlna a satén. Na výběr jsou ale i jiné látky – z těch luxusnější například kašmír, nebo více dostupná viskóza a bambus. Saténové noční košile jsou tak příjemné, že se dostaly i do běžného šatníku. Nejedna celebrita si troufla vyjít v pyžamové módě do ulic a bát se nemusíte ani vy. Pokud k tomu přece jen nemáte dost odvahy, vyzkoušejte obléknout se do této košile alespoň doma. Uvidíte, že se budete cítit mnohem komfortněji než v polyesterovém tričku. Navíc slušivé oblečení podporuje naši produktivitu. Práce z domova se stala v posledních týdnech aktuální otázkou a správně zvolený outfit zabrání, abychom spadli do letargie a do lenosti. A co vy? Naučili jste se už oblečení na spaní nepodceňovat, nebo stále dáváte přednost vyřazenému tričku?

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.