poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Posilovací gumy: Univerzální nástroj pro efektivní cvičení

Posilovací gumy, známé také jako gumy na cvičení, se staly stále oblíbenějším a cenově dostupným nástrojem pro posilování svalstva a zlepšování kondice. Tyto odporové a zátěžové gumy poskytují skvělou alternativu k tradičním posilovacím strojům nebo těžkým činkám.

V tomto článku vám představíme, proč je používat, jaké jsou druhy posilovacích gum a které jsou ideální pro různé typy tréninku.

 

Proč používat posilovací gumy?

  1. Flexibilita a pohodlnost: Posilovací gumy jsou lehké, snadno přenosné a zabírají málo místa. Můžete je používat kdykoliv a kdekoliv – doma, ve fitku nebo na cestách. Jsou ideální pro ty, kteří nemají dostatek času na pravidelnou návštěvu posilovny.
  2. Všestrannost: S posilovacími gumami můžete trénovat celé tělo a oslovit různé svalové skupiny. Díky různým úrovním odporu můžete upravit intenzitu cvičení podle svých potřeb a schopností.
  3. Šetrnost ke kloubům: Používání gum na cvičení minimalizuje dopad na klouby a snižuje riziko zranění ve srovnání s těžkými posilovacími stroji.

 

Druhy posilovacích gum

  1. Páskové gumy: Jsou to dlouhé a úzké gumy, které nabízejí různé úrovně odporu. Lze je použít pro různé cviky a cvičení na celé tělo.
  2. Kruhové gumy: Jsou uzavřené kruhy různých velikostí a odporů. Skvěle se hodí pro cvičení na dolní polovinu těla, jako jsou nohy a hýždě.
  3. Mini gumy: Jsou malé gumy s nízkým odporem, ideální pro aktivaci menších svalových skupin, například při cvičení pro rotátory ramen.

 

Ideální trénink s posilovacími gumami

  1. Posilování svalů: Posilovací gumy umožňují cílení různých svalových skupin, jako jsou biceps, tricepsy, ramena, hrudník a záda.
  2. Kardio trénink: Kromě posilování mohou gumy sloužit i pro kardio trénink, jako jsou jumping jack, skoky s gumou nebo běh na místě.
  3. Protahování a rozcvičení: Použití gum při protahování pomáhá zvýšit flexibilitu a snižuje riziko zranění při tréninku.
  4. Rehabilitace: Posilovací gumy jsou také užitečné při rehabilitaci po zranění, protože umožňují postupně obnovovat sílu a pohyblivost postižených svalů.

 

Pamatujte, že pro každého je vhodné vybrat správnou úroveň odporu gumy podle individuální úrovně fitness a tréninkových cílů.

 

Posilovací gumy jsou skvělým pomocníkem pro každého, kdo chce zlepšit kondici a posílit svaly. S jejich všestranností a flexibilitou jsou ideálním doplňkem k tradičnímu tréninku. Ať už jste začátečník nebo zkušený cvičenec, gumy na cvičení přinášejí výsledky a zábavu do vašeho tréninku. Takže zkuste posilovací gumy a začněte si užívat novou dimenzi cvičení.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.