poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Želvy nebo strašilky, aneb vybíráme domácí mazlíčky pro lenochy

Ani lenoši nemusí být ve svých příbytcích sami. I oni mohou mít domácího mazlíčka, se kterým budou trávit volné dny a chvíle. Při výběru by svou pozornost měli upnout spíše na méně náročné jedince, mezi něž patří třeba strašilky. Psi jsou ze hry, jelikož právě oni vyžadují nejen velké množství pohybu, ale i hodně péče, kterou jim zrovna lenoši nemohou poskytnout. Nebo spíše nechtějí.

 

Strašilky do každého terária

Pokud toužíte po domácím mazlíčkovi, který bude do jisté míry netradiční, stačí vsadit na strašilku. Člověk ji má tendenci přisuzovat k větvi, protože tak vypadá. Jenže mluvíme o živém tvorovi. Lenoši ocení, že ke svému životu nepotřebuje prakticky vůbec nic. Ideální je drobné terárium nebo akvárium postavené z hliníkových profilů, které bude velikostně odpovídat. Do něho poté stačí zavěsit pár větví, na nichž se budou celé dny pohybovat, a několik listů.

Strašilka je ideálním společníkem i do bytů, protože prakticky nevydává žádný hluk. Co však bude zejména pro děti zábavou, je její hledání. Jak už bylo zmíněno, na první pohled si ji člověk má tendenci splést s větví. Opravdu tak vypadá.

 

Želvy do každé rodiny

Leniví chovatelé mohou vsadit také na želvy, kterým taktéž stačí jen jedno drobné akvárium, případně terárium. Nepotřebují k životu příliš mnoho, prakticky stačí občasná výměna vody a vyčištění jejich obydlí. A když se k tomu přidá strava, budou naprosto spokojené. Ostatně i proto se želvy pořizují jako první domácí mazlíček dětem.

Co se týče želvího stravování, v tomto případě se poraďte s jinými chovateli, kteří žijí se stejným druhem želvy jako vy. Zatímco některé druhy se krmí korýši, jiné zase kousky syrového masa.

 

Křečci jsou sázka na jistotu

Pokud chcete domácího mazlíčka, se kterým se budete moct trochu mazlit, vsaďte na křečka, který vás sice nenechá vyspat, ale také bude plně akceptovat vaši lenivost. Jídlo se mu sype jednou za pár dnů, sem tam se mu vyčistí jeho obydlí a ve své podstatě je vlastně spokojený. A na rozdíl od strašilky nebo želvy se s ním, jak už bylo zmíněno, i pomazlíte.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.