poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Keto dieta ano, či ne?

Otázka správných parametrů těla je už několik let módním společenským tématem. Štíhlí lidé jsou považováni za krásné, zdravé a úspěšné. Pravdou je, že nadváha není zdravá. Souvisí s výskytem celé řady chorob. Nejvíce při ní trpí srdce a oběhový systém. Nadváha ale zvyšuje také riziko rakoviny, cukrovky a dalších chorob.

Jedna věc je jasná - jedna univerzální dieta neexistuje. Když dva drží stejnou dietu, nemusí hubnout stejně. Dokonce u jednoho člověka může tatáž dieta vést k úbytku kilogramů a příště třeba nefungovat. A hlavně platí: čím častěji dietu opakujeme, tím hůř nám pomáhá zhubnout. Stejně tak nemusejí mít pravdu věhlasné tabulky hmotnosti. Proto se nemusíte snažit dnich za každou cenu „vecpat“.

 

Co rok, to nová dieta

Doberského, Atkinsonova, Hollywoodská, nízkosacharidová, dělená strava, dieta kliniky Mayo, vajíčková, bramborová, rýžová, podle krevních skupin atd. To je jen malý výčet diet, které by mohly aspirovat na titul hit uplynulých let. Dalo by se říci, co rok, to jiná dieta. Letos je favoritem proteinová keto dieta založená na náhradě čtyř běžných jídel speciálními proteinovými pokrmy s nízkou energetickou hodnotou, tedy s nízkým obsahem tuků a cukrů. Nezaměňujte tuto dietu s nízkosacharidovou, jejímž základem je drastické omezení sacharidů a v podstatě neomezená konzumace bílkovin a tuků.

 

Výhody proteinové diety

Proteinová dieta jde mnohem dál. Navozuje stav ketózy (specifický metabolický proces) způsobující žádoucí odbourávání tukových zásob. Výhodou keto diety, jak navíc uvádějí odborníci z Lékařského centra proteinové diety Victus, je, že s dietou není spojené hladovění a jo-jo efekt, což jsou dva hlavní nežádoucí jevy spojené se spoustou konkurenčních diet. Jídla si navíc nebudete muset sami vařit. Přijdou vám ve vámi vybraném balíčku obsahující mix již připravených slaných i sladkých jídel, nápojů i proteinových tyčinek.

 

Nevýhody proteinové diety

I keto dieta ala má své nevýhody. Mezi ně patří například rychlejší odvodňování. Jídelníček také některým uživatelům připadá jednotvárný a tu a tam je přepadává chuť na sladké. V důsledku vyšší konzumace tuků také hrozí vyšší výskyt kardiovaskulárních problémů.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.