poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Odstranění jizev po operaci je snadné. Existují 4 způsoby, kterými se jich můžete zbavit

odstranění jizev po operaci se dnes běžně používá několika ověřených a zcela bezpečných metod. Ať už jste podstoupili klasický chirurgický zákrok v souvislosti s nějakým zraněním či nemocí, nebo vám byla provedena šetrnější laparoskopie, budete se asi chtít vzniklé jizvy zbavit, případně ji alespoň korigovat.

 

Přestože nejde o žádné stigma ani o něco, co by život člověka nějak výrazně omezovalo, je zde ještě estetická stránka věci a s ní související pocit sebevědomí. Odstranění nevzhledných stop po operaci může být důležité zejména tehdy, pokud jsou na viditelném místě, hlavně na tváři nebo na krku.

 

Chcete vědět, jak o svou jizvu správně pečovat, aby byla její eliminace co nejjednodušší? A chtěli byste znát i nejčastěji používané metody, které vás nechtěného šrámu zbaví jednou provždy?

 

Odstranění jizev po operaci patří k vyhledávaným zákrokům

Nikoho asi nepřekvapí, že je korekce jizev jedním z nejčastějších požadavků, s nimiž se pacienti na lékaře věnující se plastické chirurgii a estetické medicíně obrací. Lidské tělo není nezničitelné a nějaký zákrok dříve či později podstoupí většina z nás, populární osobnosti nevyjímaje.

Nějaká nepříjemnost může potkat i vás a není na škodu vědět, jak se o pooperační ránu postarat takovým způsobem, aby se co nejlépe zahojila a plastický chirurg pak měl se vzniklou jizvou při jejím zmenšování či odstraňování co nejméně práce.

Čím lépe se rána po zákroku zahojí, tím lepšího výsledku může později estetická medicína dosáhnout při maskování stop, které na vašem těle zůstaly.

 

Pooperační péče je velmi důležitá

Nejdůležitějším předpokladem toho, že se rána po operaci dobře a rychle zahojí, je kvalitně odvedená práce chirurga. Jde přitom nejen o správně zvolenou techniku, ale i o vhodně vybraný materiál, který slouží k uzavření každé rány. Svůj vliv na proces hojení a na konečný výsledek má však také řada dalších faktorů, genetickými dispozicemi každého člověka počínaje, přes celkový zdravotní stav až po následnou péči.

 

A jak o jizvu co nejlépe pečovat?

 

Abyste se cítili dobře

Každý, kdo podstoupil nějakou operaci, jejímž nechtěným vedlejším výsledkem byla viditelná jizva, jistě potvrdí, jak je pro psychiku pacienta důležité, aby byl vzniklý šrám co nejmenší. Svůj význam to má především tehdy, pokud se to týká mladšího člověka, kterému byl proveden zákrok na takovém místě (zejména na hlavě), které jen těžko unikne zvídavým pohledům okolí. Zdravé sebevědomí, o které jste přišli třeba právě kvůli špatně zahojené a až příliš viditelné jizvě vám však může celkem snadno vrátit estetická medicína. Existují takové metody, na které se lze bez obav spolehnout.

 

  1. PEELING – pomocí speciálního krému dochází k vyrovnání rozdílů na povrchu kůže. Jde o postup vhodnější pro méně vystouplé jizvy.
  2. EXCIZE – chirurgický zákrok, při kterém dojde k vyříznutí vystouplých částí a následnému sešití speciálními stehy.
  3. LASER – moderní postup, kterým lze zvládnout i starší nebo rozsáhlejší jizvy. Dochází k odstranění přebytečné kůže a také ke korekci barvy. Je to takřka bezbolestná procedura.
  4. DERMABRAZE – vystouplá vrstva zhojené kůže se odstraní frézkou.

Čím dříve, tím lépe

O zdraví a o vzhed je pochopitelně nutné pečovat. Pooperačních ran se to týká dvojnásob. Podobně jako v jiných medicínských oborech také zde hraje důležitou roli čas. Platí, že čím dříve se začnete o ránu vzniklou po operaci starat, tím lepšího výsledku můžete nakonec dosáhnout.

Nutno však podotknout, že jde nejenom o čas, ale rovněž o kvalitu a intenzitu takové pooperační péče. Svůj neocenitelný význam hrají už zmiňované masáže, ke kterým by měl každý pacient používat speciální masti nebo gely doporučené ošetřujícím lékařem.

Teprve tehdy, když je i přes vynaložené úsilí jizva na zhojené ráně příliš velká a nevzhledná, přichází ke slovu radikálnější řešení.

 

Každý odborník vám poskytne konzultaci

Než se svěříte do rukou specialisty, který vám s vaším trápením pomůže, budou určitě nezbytné konzultace. Žádný skutečný profesionál si bez pečlivého nastudování vaší anamnézy nedovolí přistoupit k jakékoliv zásadnější akci!

Nejenže vás důkladně vyšetří, ale také vám zpravidla podá všechny podstatné informace. Seznámí vás s důvody, které ho vedou k použití konkrétního postupu a vysvětlí vám, v čem zvolená metoda spočívá. Obavy určitě nejsou na místě.

Jaký druh operace jste podstoupili? Nebo se o korekci jizev zajímáte pouze ze zvědavosti?

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.