poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Víte, jak na zdravou prostatu? Dejte na naše rady!

Prostata je součást močového ústrojí každého muže. Zvětšená prostata ale může dělat i obtíže a značně ovlivňuje kvalitu života. Víte, co můžete udělat proto, abyste svou prostatu udrželi zdravou?

 

Jak prostata vypadá?

Víte, co to ta prostata vlastně je? Jedná se o mužskou předstojnou žlázu, která je úzce spojena s močovou trubicí. Má důležitou funkci, a to produkovat vyměšující sekret, který vyživuje a transportuje spermie.

Při běžném stavu připomíná svou velikostí kaštan. Když se ale zvětší, muž to dobře pocítí. Přitom u mužů nad 50 let je zvětšená prostata častým problémem, ale komplikace mohou nastat již v dřívějším věku. Je velká škoda nechat si otravovat produktivní život nepříjemnostmi se zvětšenou prostatou, proto je fajn, když se na své mužské zdraví včas zaměříte.

 

Co upozorní na zvětšenou prostatu?

Zvětšená prostata negativně ovlivňuje močení i sexuální život. Objevuje se hlavně časté močení (zejména v nočních hodinách), pálení v podbřišku nebo pocit nedostatečného vymočení. Pokud vás postihuje jeden z těchto příznaků, je nejvyšší čas to začít řešit. Své zdraví svěřte do rukou odborníka –pravidelné preventivní prohlídky jsou po padesátce samozřejmostí!

 

Zdravým životním stylem můžete své zdraví opravdu podpořit

Je dobré vynechat kouření, alkoholické nápoje a kofein. Možná vám to bude připadat jako radikální řešení. Ale věřte nebo ne, tyto lákadla mají na prostatu velmi negativní vliv. Zejména časté pití kávy působí močopudně, a potíže s močením se proto stupňují. Raději mějte jako hlavní součást pitného režimu čistou vodu bez příchuti.

Co si naopak dopřát? Například čerstvou zeleninu, celozrnné pečivo a tučné mořské ryby, které jsou plné nenasycených mastných kyselin omega-3. Pro zdravou prostatu se doporučuje jíst hodně potraviny se zinkem, nebo zinek doplňovat formou výživových doplňků. Právě zinek je minerálem mužského zdraví, který podporuje močovou i pohlavní soustavu. Od věci nejsou ani bylinky na močové cesty a prostatu.

 

Najděte kvalitní doplněk stravy

Ideální je, když kombinují více složek, které prostatě prospívají, a které byste samostatně získávali docela složitě. Za tyto produkty se rozhodně nemusíte stydět – vždyť cílem je užívat si života bez častých návštěv toalety! Doplňky stravy na prostatu by měly obsahovat hlavně zinek. Jak už jsme zmínili, je to hlavní pomocník mužského zdraví. Vedle něj má vynikající účinky výtažek z rostliny s názvem serenoa plazivá, a nelze opomenout ani lykopen.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.