poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Podzim, sezona zvěřiny – jak ji správně vařit?

 

Jednou z typických podzimních aktivit jsou i hony divoké zvěře. Po nich pak nadchází období její konzumace. Zvěřina je ceněná především proto, jak se v ní zrcadlí volný způsob života zvěře a složení její stravy . I z těchto důvodů obsahuje velké množství nenasycených mastných kyselin a omega-3 kyselin. I u nás je zvěřina k vidění na talířích stále častěji, stále ale máme v tomto ohledu co dohánět. Využijte proto vašeho pobytu v hotelu na Lipně a zpestřete si jídelníček zvěřinou z naší nabídky, která dokonale ladí s přírodou a malebnou krajinou v okolí Lipna.

 

Na zvěřinu opatrně

Dalo by se říci, že výměnou za výbornou chuť vyžaduje zvěřina zvláštní zacházení a příslušnou pozornost . Na rozdíl od domácích zvířat je maso těch divokých (nebo alespoň polodivokých) mnohem lépe prokrvené, a pokud byste jej chtěli vařit hned po zabití, nezměklo by. Je proto nutné nechat jej uležet neboli uzrát.

Důležitým rozdílem v porovnání s domácí zvěří je to, že dokonale libové maso je v případě zvěřiny spíše na škodu. Zatímco domácí zvířata obsahují vždy nějaký tuk, u zvěřiny tomu tak být nemusí a maso se tak velmi rychle vysuší. Počítat musíte také s delší dobou varu, která může u starších kusů zvěře být až 20 hodin.

 

Různé způsoby přípravy

Jak všichni dobře vědí, zvěřina je výborná jak se zelím, tak se šípkovou omáčkou. Z dalších doplňků lze doporučit houby, brusinky, víno i bylinky jako je meduňka či tymián. Je samozřejmě na místě volit na ten který pokrm to správné maso, zatímco kančí je nejlepší pro přípravu pečínky nebo guláše, svíčková bude nejlepší ze srnčí kýty.

Dostali jste na poctivou a kvalitní zvěřinu chuť? Chcete si zpestřit dovolenou tradičním pokrmem? Neváhejte a dopřejte si jí v krásném prostředí jihočeského kraje v okolí lipenské přehrady, uprostřed překrásné přírody. Restaurace LEYLA *** v hotelu ve Frymburku je vám k dispozici!

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.