poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Trápí vás vlhký kašel? Víme, co pomáhá!

Podzimní období je plné nachlazení, rýmy a nepříjemného kašlání. Rady, jak se účinně a efektivně vypořádat s vlhkým kašlem, se tak jistě hodí. Podívejte se na přírodní způsoby i první pomoc, která je k dostání v lékárnách. Čím důkladněji problém vyřešíte a vyléčíte, tím větší máte šanci, že se už nevrátí.

Jaký druh kašle máte?

Kašel rozdělujeme na suchý a vlhký. V případě suchého kašle neboli neproduktivního kašle jde o suché dráždění sliznice krku, kdy nedochází k vykašlávání žádného hlenu. Může jít o doprovodný příznak infekcí dýchacích cest či jiných onemocnění. Cílem je zastavení vykašlávání, aby nedošlo k přílišnému poškrábání sliznic.

Druhou variantou je vlhký kašel, kdy dochází k vykašlávání hlenu, jehož součástí jsou zbytky buněk imunity a zachycené patogenní látky. Tuto variantu se snažíme podpořit, aby došlo k vyloučení hlenu. Pokud problém trvá déle, i tady bude nutné navštívit lékaře, který provede přesnější diagnostiku onemocnění a vyloučí závažnější příčiny.

Co pomáhá na vlhký kašel?

V případě vlhkého kašle je důležité dodržovat pitný režim, aby byl hlen dostatečně naředěný a lépe se vykašlával. Pomáhají bylinkové čaje, jako jsou odvary z heřmánku či tymiánu. Dobrým pomocníkem je i jitrocelový sirup. Vitamín C pro podpoření imunity zase doplníte ze šípkového či bezového čaje. Častou radou je i přidávání medu do čaje, protože má přirozeně dezinfekční účinky.

Při problémech s rýmou a nachlazením, které doprovází produktivní vykašlávání hlenu, se doporučuje zvlhčovač vzduchu, kdy nebude docházet ke zbytečnému vysušování sliznice. Dodržujte také klidový režim, aby mělo tělo dostatek příležitostí pro regeneraci. Pobývejte v teple a snažte se nechodit mezi lidi kvůli riziku nákazy jiným onemocněním a roznášením kapénkové infekce. Pokud se kašel objevuje v noci, snažte se podložit si hlavu větší vrstvou polštářů pro klidnější spánek.

Volně prodejné přípravky z lékárny

Dobrou první pomocí jsou volně prodejné přípravky z lékárny, jako je například Ambrobene. Jde o roztok, sirup nebo tablety s účinnými látkami pro podporu vykašlávání. Přípravek pomáhá ředit hlen, což usnadňuje jeho uvolňování a vylučování. Dalším účinkem je i podpora imunity dýchacích cest. Hodí se i při kombinaci s antibiotiky, kdy pomáhá zlepšit jejich průnik a působení v cílovém místě problému.

Během kritického období nachlazení a chřipek je dobré podporovat imunitní systém příjmem dostatečného množství ovoce a zeleniny bohatých na vitamíny. Pomoci si můžete i doplňky stravy, které jsou volně dostupné v lékárnách. Snažte se vyhnout prochladnutí a věnujte pozornost i dostatečně dlouhému a kvalitnímu spánku pro další podporu imunitního systému.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.