poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Jak vybrat dobrý rybí tuk pro děti? Na tohle se zaměřte nejvíc:

Nejnovější vědecké poznatky říkají, že bychom do svého jídelníčku měli zařadit alespoň dvakrát týdně ryby a výrobky z nich. Tato skutečnost se ale netýká jen nás, ale i našich malých strávníků. Kromě zařazení ryb do jídelníčku je velice prospěšné užívat rybí tuk pro děti.

 

Jaké jsou stravovací návyky českých dětí?

Děti se u nás stravují spíše špatně. Stravovací trend u nás není příliš nakloněn velké konzumaci ryb a to bohužel není dobře. Ryby a výrobky z nich obsahují kyselinu eikosapentaenovou, též známou jako EPA, a kyselinu dokosahexaenovou, známou jako DHA. Obě tyto kyseliny shrnuje název omega-3 mastné kyseliny. Příznivě ovlivňují činnost a vývoj mozku a také zrak. Česká republika patří dokonce k zemím s nejnižší spotřebou ryb na světě.

 

Ve kterých potravinách najdeme omega-3

Co ale dělat, když děti nejí ryby?

Nicméně se může stát, že děti ryby odmítají jíst a to v jakékoliv podobě. Alternativou mohou být potravinové doplňky, které dětem doplní správnou hladinu omega-3 a vitaminu D, které jsou přirozeně obsažené právě v rybách a výrobcích z nich. Rybí tuk pro děti se i dnes dá samozřejmě sehnat v klasické tekuté variantě a dá se užívat na lžičku. Další možností jsou omega-3 a vitamin D ve formě želé s příchutí, takže u doplňku stravy není znát žádná pachuť. Takový produkt může v dětských očích vypadat spíš jako sladká odměna.

 

Doplňky stravy vybírejte pečlivě

Potravinové doplňky bychom ale měli vybírat mimořádně pečlivě. Některé z nich obsahují malé množství omega-3 i vitaminu D. Některé doplňky stravy dokonce obsahují omega-3 rostlinného původu, nejedná se tedy o rybí tuk. Při nakupování potravinových doplňků bychom měli zkontrolovat jejich složení. Vysoký obsah rybího oleje ale nemusí znamenat, že výrobek skutečně obsahuje omega-3. Produkt by měl zároveň mít standard GOED, který přiděluje Světová organizace pro výzkum EPA a DHA. Tato certifikace by měla zaručit bezpečnost a kvalitu výrobku. Výrobek by také měl být pokud možno co nejčerstvější. Stáří výrobku může mít na kvalitu vstřebávání v těle. Doplněk stravy by měl rovněž obsahovat vitamin D, který pomáhá kvalitnímu vstřebávání omega-3.


Proč je rybí tuk pro děti důležitý?

Světová zdravotnická organizace doporučuje užívat omega-3 mezi jídly, které obsahují tuky. Dochází tak k lepšímu vstřebávání omega-3 v dětském organismu.

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.