poradna online
Choroby a onemocnění
příznaky, příčiny a jak je léčit
Vitamíny
působení, účinky a dávkování
Minerály
působení, účinky a dávkování
Bylinky a léčivky
Blahodárné účinky bylinek
Doplňky stravy
Působení a účinky doplňků stravy

Dětské postele z masivu vydrží! Pořídit je lze už za 2 000 korun!

Pro dětské postele z masivu platí jedna zásadní věc. Jsou velmi odolné. Díky tomu snesou i značně nešetrné zacházení. A to je nesporná výhoda. Vždyť většina dětí nemá celkem přirozeně k vybavení pokoje patřičný respekt. Tedy alespoň do určitého věku. Kvalitní materiál a pevná konstrukce jsou proto důležité. Jak tedy vybrat tu správnou postel s ohledem na bezpečnost vaší ratolesti? Víte, jaké druhy dětských postelí jsou dnes nejžádanější?

 

Dětská postel z masivu bude dominantou pokoje

Na lůžku člověk stráví zhruba třetinu svého života. Je proto důležité, z jakého materiálu a v jaké kvalitě je vyrobeno. Laminát, kov nebo čalounění? Na to zapomeňte! Chcete-li dopřát vašim dětem to nejlepší, poohlédněte se po výrobku z masivního dřeva. Jde o ideální materiál pro svou zdravotní nezávadnost a samozřejmě i pro svoji pevnost. Je rovněž příjemný na dotek. Když zařizujete pokoj pro svého potomka, určitě se snažíte obstarat jen solidní postel a těm nekvalitním se pokoušíte vyhnout. Děláte dobře. Poctivě vyrobená postel z masivu je základem vybavení pokoje a splní veškeré nároky, které byste na ni jako zodpovědní rodiče měli mít. Stane se dominantou celé místnosti.

 

Vybírejte z pěti základních druhů

Každý milující rodič chce dopřát svému dítěti příjemný a bezpečný spánek. Vybírat je z čeho. Dětské postele jsou běžně k dostání v nejrůznějších obměnách, variantách a kombinacích, základem je přitom pět hlavních typů. A sice dětské postele:

  1. SE ZÁBRANOU

  2. S ÚLOŽNÝM PROSTOREM

  3. PATROVÉ

  4. ROZKLÁDACÍ

  5. MULTIFUNKČNÍ

Jakmile dítě povyroste

Ve chvíli, kdy váš potomek vyroste ze své dětské postýlky, kupte mu jeho první větší lůžko. Takové to trochu „dospělácké“, ve kterém se už nebude cítit jako mimino. Aby se mu spalo příjemně, a aby byl navíc v bezpečí, uděláte nejlépe, když vyberete postel se zábranou. Tento konstrukční prvek spolehlivě zabrání nechtěnému nočnímu pádu a dopřeje klid i vám samotným. Lůžko se zábranou je zejména v nižším věku dítěte tou nejrozumnější volbou.

 

Úložné prostory určitě využijete

Při výběru lůžka můžete vzít v potaz i další kritéria a ne pouze pohodlí a bezpečnost. Potřebujete někam schovat hračky, které se povalují doslova všude? Je jich prostě moc a ve skříních a na poličkách už pro ně není místo? Postel s úložným prostorem je pro podobné případy jako stvořená. Chcete uklidit málo používané oblečení nebo přes den ukrýt peřiny? Právě pro takové účely je tento typ dětského lůžka perfektní.

 

Patrové postele jsou stále oblíbené

Když už hovoříme o prostoru, musíme zmínit i další typ lůžka, na který narazíte v mnoha dětských pokojích. Řeč je o patrových postelích, jejichž obliba je stále velmi vysoká. Skvěle se hodí hlavně do menších místností, v nichž dokáží ušetřit drahocenné místo. Ocení je především rodiče, kteří mají více dětí. Důležitým kritériem při jejich výběru je hlavně stabilita. Zapomenout nelze ani na bezpečnostní zábrany, které by měly být v patře naprostou samozřejmostí!

 

Přistýlka se může hodit

Další možností jsou rozkládací lůžka, jejichž součástí je přistýlka. Ta je vhodná jak pro každodenní spaní, tak i pro příležitostné nocování kamaráda vašeho dítěte. Nejlépe ji využijete všude tam, kde není místa nazbyt a kde není možné, nebo praktické mít dvě samostatná lůžka. Přes den se přistýlka jednoduše zasune a ničemu nepřekáží. Hned je zase více místa na hraní.

 

Multifunkční postele jsou hit!

Skutečným hitem jsou v současnosti multifunkční postele. Hodí se do jakéhokoliv dětského pokoje a setkat se můžete s celou řadou variant. K dostání jsou například v kombinaci se skříněmi a dalšími úložnými prostory. Seženete i takové typy, jejichž součástí je psací stůl. Některé jsou konstruovány tak, aby pod nimi vznikl prostor na hraní, a není divu, že jsou velmi oblíbené. Skvělou volbou jsou zejména pro děti ve věku do dvanácti let, ale mnohdy jimi nepohrdnou ani tistarší.

 

Bezpečí vašeho potomka je nejdůležitější!

Dětskou postel samozřejmě nevybíráte jen podle vzhledu, ale i na základě použitého materiálu. Masivní dřevo je přitom preferováno čím dál častěji. Důležité jsou i rozměry lůžka, které by měly odpovídat jak věku vašeho potomka, tak i velikosti pokoje. Na co nelze určitě zapomenout, je bezpečnost. Obzvláště menší děti bývají často velmi neposedné a mohou se snadno zranit. Jakou postel je z tohoto hlediska možné považovat za vhodnou? Musí být především stabilní a neměla by mít žádné ostré hrany. Nejlepší je proto lehce zaoblený povrch. Bezpečnostní zábrany se hodí vždy, ale u patrových postelí jsou zcela nezbytné! Rozhodně se nevyplatí šetřit ani na materiálu ani na kvalitě zpracování!

 

Vybíráte dětskou postel poprvé nebo už máte nějaké zkušenosti? A dáte přednost masivnímu dřevu nebo vám vyhovuje jiný materiál?

+420 777 625 667
info@beltina.cz

All rights reserved. Beltina 2013-2015
Beltina - prodej potravinových doplňků pro Vaše zdraví

Inzerce zdarma, bazar bez registrace. Okamžité zveřejnění inzerce.


Zahradní technika za akční ceny s dopravou zdarma a dárkem. Autorizovaný prodejce.


Tipnet.cz - nákupní galerie s nejprodávanějším zbožím. Tip na dárek?


Bazénová chemie, bazény a bazénové příslušenství. Specialista na bazény.


+420 777 625 667
info@beltina.cz

Barevné samolepky na zeď do dětského pokoje.
Originální samolepky na zeď vše skladem.